Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

Bij helft van de patiënten wordt corona per toeval ontdekt

Met 3.303 corona-patiënten in het ziekenhuis zitten we weer in de buurt van het record in de vierde golf. Maar een rondvraag leert dat tot de helft van de patiënten in het ziekenhuis ligt voor andere aandoeningen. Hun besmetting wordt dus per toeval ontdekt, maar ze worden wél meegeteld in de officiële coronacijfers over de ziekenhuiszetting. “Bovendien beland je met enkel omikron nog zelden op intensieve”.

49 reacties

 • Kelly Verlinden

  4 maanden geleden
  Ik zit tegenwoordig meer met betaalde vakantie thuis ook al voel en ben ik kerngezond. Dank u overheid om mij te verplichten om niet te gaan werken bij een besmetting of valse positieven. Ik zet wel ziekte op en niet quarantaine, dan krijg ik ten minste nog de volle pot. :)
 • Nico Herbots

  4 maanden geleden
  De zorg kreunt opnieuw omdat kerngezond personeel om de haverklap in quarantaine moet. Het is in de hele samenleving zo trouwens: 3 dagen werken - 7 dagen quarantaine - 5 dagen werken - 7 dagen quarantaine - 2 dagen werken - 7 dagen quarantaine enz. enz. Zonder één keer besmet te zijn. Geen wonder dat het werk niet gedaan raakt, de leerachterstand alarmerend hoog is en mensen alle motivatie voor alles verliezen. Dit is wanbeleid van het hoogste niveau. De rekening zal volgen, wacht maar.
 • Eddy Roofthooft

  4 maanden geleden
  De waarheid gaat bovenkomen.Vaccineren helpt.Maar vanaf de testen is het nooit meer goed gekomen.Stop met dat commercieel gedoe en geef voorrang aan mensen die het echt nodig hebben.En stop a.u.b met die onwaarheden over de cijfers.Geen mens gelooft die nog.
 • Natascha Cattoor

  4 maanden geleden
  Komaan zeg,eerst zeggen dat het haalbaar is in de ziekenhuizen en nu zeggen dat operatie ‘s uitgesteld worden terwijl de mensen op een wachtlijst sterven…dat kan toch niet mensen?
 • Bart Vanlandeghem

  4 maanden geleden
  Worden deze cijfers in de barometer afgetrokken?