Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Bij gebrek aan consensus trekt België eigen conclusie: 60.000 zwangere vrouwen moeten nú vaccin krijgen

Zwangere vrouwen zijn dan toch risicopatiënten en moeten prioritair gevaccineerd worden. Een besmetting kan immers leiden tot een premature bevalling of een vroegtijdige zwangerschapsonderbreking. Daarom raadt de Hoge Gezondheidsraad nu aan om 60.000 vrouwen snel te vaccineren. De taskforce werkt een plan uit.

6 reacties

 • walter peeters

  1 jaar geleden
  6 weken geleden bericht gekregen van risicopatiënt en zij zijn hier zelfs nog niet aan de 65+ begonnen ,vraag mij af waarom er zoveel verschil zit in leeftijd bij het vaccinatieprogramma in BELGIE en hoe komt het dat !!!! iedereen lobby wat en als ik de artikels van het begin van de vaccinatie terug lees komt er weinig van in huis!!
 • jan geens

  1 jaar geleden
  @Jan Opgenhaffen. Idd ... diegene die geen belangenvereniging achter zich hebben sluiten achteraan aan .
 • Kim Mesorten

  1 jaar geleden
  Gaat de regering dan een papier op stellen dat zij instaan voor de mogelijke gevolgen op lange duur ? Er zijn nog geen gevolgen bekend voor moeder of kind op lange duur. Er zijn nog niet genoeg baby's geboren waarvan de moeder een vaccin heeft gehad tijdens de zwangerschap
 • Jan Opgenhaffen

  1 jaar geleden
  Het gelobby heeft weeral gewerkt. Politiek op zijn best. Op naar de volgende voorrangsgroep.
 • eric meers

  1 jaar geleden
  Er zijn honderdduizenden risicopatiënten in België de meeste zwangere vrouwen zullen tussen de 20 en 35 jaar zijn , zullen zij dan voorrang krijgen op bijvoorbeeld een risicopatiënt van 50 +
 1. De Sutter acht compromis over defensiebudget nog mogelijk, De Croo pleit voor diepere Europese defensiesamenwerking
  Play

  De Sutter acht compromis over defensie­bud­get nog mogelijk, De Croo pleit voor diepere Europese defensiesa­men­wer­king

  Vicepremier Petra De Sutter (Groen) denkt dat er binnen de regering nog een compromis kan worden gevonden over het toekomstige defensiebudget. Dat zegt ze vanuit het Zwitserse Davos. “We hebben decennialang onze defensie laten verkommeren, en net zoals andere landen te weinig geïnvesteerd. Nu zitten we plots in een nieuwe realiteit. Het terug opbouwen van het leger is noodzakelijk”, aldus de vicepremier. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt dan weer dat de Europese landen hun defensie-investeringen meer moeten coördineren.
 2. Child Focus lanceert nieuwe website en wil aandacht vestigen op langdurig vermiste kinderen: "Laat hen niet verdwijnen"

  Child Focus lanceert nieuwe website en wil aandacht vestigen op langdurig vermiste kinderen: "Laat hen niet verdwijnen"

  Ter gelegenheid van 25 mei, Internationale Dag van de Vermiste Kinderen, heeft Child Focus vandaag de site keephopealive.be gelanceerd. Met die sensibiliseringscampagne wil de organisatie op een unieke manier de aandacht vestigen op langdurig vermiste kinderen. De afbeeldingen op de website doen namelijk exact hetzelfde als wanneer vermiste kinderen vergeten worden: stilaan verdwijnen.