Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Bij gebrek aan consensus trekt België eigen conclusie: 60.000 zwangere vrouwen moeten nú vaccin krijgen

Zwangere vrouwen zijn dan toch risicopatiënten en moeten prioritair gevaccineerd worden. Een besmetting kan immers leiden tot een premature bevalling of een vroegtijdige zwangerschapsonderbreking. Daarom raadt de Hoge Gezondheidsraad nu aan om 60.000 vrouwen snel te vaccineren. De taskforce werkt een plan uit.

6 reacties

 • walter peeters

  3 weken geleden
  6 weken geleden bericht gekregen van risicopatiënt en zij zijn hier zelfs nog niet aan de 65+ begonnen ,vraag mij af waarom er zoveel verschil zit in leeftijd bij het vaccinatieprogramma in BELGIE en hoe komt het dat !!!! iedereen lobby wat en als ik de artikels van het begin van de vaccinatie terug lees komt er weinig van in huis!!
 • jan geens

  3 weken geleden
  @Jan Opgenhaffen. Idd ... diegene die geen belangenvereniging achter zich hebben sluiten achteraan aan .
 • Kim Mesorten

  3 weken geleden
  Gaat de regering dan een papier op stellen dat zij instaan voor de mogelijke gevolgen op lange duur ? Er zijn nog geen gevolgen bekend voor moeder of kind op lange duur. Er zijn nog niet genoeg baby's geboren waarvan de moeder een vaccin heeft gehad tijdens de zwangerschap
 • Jan Opgenhaffen

  3 weken geleden
  Het gelobby heeft weeral gewerkt. Politiek op zijn best. Op naar de volgende voorrangsgroep.
 • Erik Meers

  3 weken geleden
  Er zijn honderdduizenden risicopatiënten in België de meeste zwangere vrouwen zullen tussen de 20 en 35 jaar zijn , zullen zij dan voorrang krijgen op bijvoorbeeld een risicopatiënt van 50 +
 1. Van “medisch geheim” via “inschattingsfout” tot “ontzettend veel spijt”: de bocht van burgemeester Veerle Heeren
  Sint-Truiden
  183

  Van “medisch geheim” via “inschat­tings­fout” tot “ontzettend veel spijt”: de bocht van burgemees­ter Veerle Heeren

  Burgemeester Veerle Heeren van Sint-Truiden heeft na de heisa over haar vroegtijdige vaccinatie een week achter de rug die ze allicht zo snel mogelijk wil vergeten. Wat vorige week begon met “medisch beroepsgeheim”, leidde een paar dagen later tot het erkennen van “een inschattingsfout” en eindigde maandagavond met “ontzettend veel spijt.” In de extra online gemeenteraad behield ze het vertrouwen van haar partij (CD&V) en coalitiepartners Open Vld en N-VA. Na afloop kondigde ze alsnog aan tijdelijk een stap opzij te zetten. Een terugblik.
 2. ONZE OPINIE. “Aan het werk, beste politici. Onze zomer ligt in uw handen”
  PREMIUM
  2

  ONZE OPINIE. “Aan het werk, beste politici. Onze zomer ligt in uw handen”

  Vaccineren en ventileren. Met die twee belangrijke V’s zoekt België de uitgang uit deze crisis. Ons land loopt zich warm voor een zomer waarin we opnieuw kunnen eten, drinken, dansen, sporten, samenkomen en reizen zonder al te veel coronamaatregelen. Pukkelpop of Tomorrowland met tienduizenden zwetende lijven op een zinderende wei? Nog een dikke drie maanden en het is zover. Tenminste, als we werk maken van die twee V’s.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije