Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Bij gebrek aan consensus trekt België eigen conclusie: 60.000 zwangere vrouwen moeten nú vaccin krijgen

Zwangere vrouwen zijn dan toch risicopatiënten en moeten prioritair gevaccineerd worden. Een besmetting kan immers leiden tot een premature bevalling of een vroegtijdige zwangerschapsonderbreking. Daarom raadt de Hoge Gezondheidsraad nu aan om 60.000 vrouwen snel te vaccineren. De taskforce werkt een plan uit.

6 reacties

 • walter peeters

  4 weken geleden
  6 weken geleden bericht gekregen van risicopatiënt en zij zijn hier zelfs nog niet aan de 65+ begonnen ,vraag mij af waarom er zoveel verschil zit in leeftijd bij het vaccinatieprogramma in BELGIE en hoe komt het dat !!!! iedereen lobby wat en als ik de artikels van het begin van de vaccinatie terug lees komt er weinig van in huis!!
 • jan geens

  4 weken geleden
  @Jan Opgenhaffen. Idd ... diegene die geen belangenvereniging achter zich hebben sluiten achteraan aan .
 • Kim Mesorten

  4 weken geleden
  Gaat de regering dan een papier op stellen dat zij instaan voor de mogelijke gevolgen op lange duur ? Er zijn nog geen gevolgen bekend voor moeder of kind op lange duur. Er zijn nog niet genoeg baby's geboren waarvan de moeder een vaccin heeft gehad tijdens de zwangerschap
 • Jan Opgenhaffen

  4 weken geleden
  Het gelobby heeft weeral gewerkt. Politiek op zijn best. Op naar de volgende voorrangsgroep.
 • Erik Meers

  4 weken geleden
  Er zijn honderdduizenden risicopatiënten in België de meeste zwangere vrouwen zullen tussen de 20 en 35 jaar zijn , zullen zij dan voorrang krijgen op bijvoorbeeld een risicopatiënt van 50 +
 1. HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Dit is jullie mening
  57

  HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektri­sche bedrijfswa­gens fiscaal aantrekke­lijk te maken? Dit is jullie mening

  De federale regering heeft een akkoord bereikt over de vergroening van het woon-werkverkeer. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime. In het begin zullen ze 100 procent fiscaal aftrekbaar zijn, maar die aftrekbaarheid wordt geleidelijk verminderd. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Eerder lieten we de experts hierover aan het woord, nu is het jullie beurt.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 3. “Wie bezorgt ons de troetelbeer van onze broer terug?”: zussen van vermoorde Leander zoeken verloren knuffelleeuw
  Tielt/Pittem/Houthulst

  “Wie bezorgt ons de troetel­beer van onze broer terug?”: zussen van vermoorde Leander zoeken verloren knuf­felleeuw

  Na hun broer Leander Quintyn (32), die begin maart werd doodgestoken in Tielt, verloren zijn zussen Kim en Kelly nu ook de knuffel die hem zo dierbaar was. “Bij zijn geboorte kregen we er elk een. Die van Leander belandde bij de opruiming van zijn huis in de Kringwinkel. Misschien is hij al verkocht, we weten het niet. Maar we willen die knuffelbeer dolgraag terug”, zeggen de zussen.
 4. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek