Derk Jan Eppink, voormalig Europees Parlementslid voor Lijst Dedecker.
Volledig scherm
Derk Jan Eppink, voormalig Europees Parlementslid voor Lijst Dedecker. © kos - belga

Bij Europarlementariërs wegen "hormonen zwaarder dan amendementen"

Voormalig Europees Parlementslid Derk-Jan Eppink rekent in zijn nieuwe boek 'Het rijk der kleine koningen, achter de schermen van het Europees Parlement' af met de Europese volksvertegenwoordiging.
De Nederlander zetelde tussen 2009 en 2014 namens Lijst Dedecker in het Europees Parlement, waar hij zich aansloot aan bij de eurosceptische fractie. In zijn nieuwe boek legt hij met talloze anekdotes de minder fraaie kant van de 751 europarlementariërs bloot, zoals maîtresses.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?”
  186

  Bouchez over behoud van belasting­voor­deel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzet­ten?”

  Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?”