Erika Vlieghe
Volledig scherm
Erika Vlieghe © Reporters / QUINET

Bezorgdheid over terugkerende reizigers: Erika Vlieghe stelt ‘coronahotels’ voor om mensen te isoleren

Experts pleiten voor een verplichte recente coronatest en quarantaine voor landgenoten die terugkeren vanop reis. Ze vinden het huidige verplichte reizigersformulier (Passagier Lokalisatie Formulier of PLF) onvoldoende. Daarom lanceert infectioloog Erika Vlieghe het voorstel van ‘coronahotels’, waar mensen geïsoleerd kunnen worden.

 1. OVERZICHT. Aantal besmettingen stijgt al een stuk minder snel, daling van het aantal patiënten op intensieve zorg

  OVERZICHT. Aantal besmettin­gen stijgt al een stuk minder snel, daling van het aantal patiënten op intensieve zorg

  Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft stijgen, maar minder snel. Tussen 5 en 11 januari waren er in ons land dagelijks gemiddeld 24.162 besmettingen. Dat is een stijging met 51 procent ten opzichte van de zeven dagen ervoor. Gisteren was er nog sprake van een stijging van 71 procent. Er liggen iets meer mensen in de ziekenhuizen als gevolg van Covid-19 maar de druk op de afdelingen intensieve zorg blijft afnemen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
 2. Cathy Berx, ‘moeder’ van Antwerpse avondklok: “We plukken tot vandaag de vruchten van onze offers in de zomer”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Cathy Berx, ‘moeder’ van Antwerpse avondklok: “We plukken tot vandaag de vruchten van onze offers in de zomer”

  Niemand die dit jaar nog naast Cathy Berx kon kijken. Moeder van de Antwerpse avondklok, geprezen door politici en virologen, maar ook verguisd door de horeca- en evenementensector. “Ik heb gevoeld wat macht kan doen. Ik vind dat niet vanzelfsprekend en begrijp de woede en frustratie van wie dat ondergaat. Daarom zouden we beter een aparte wetgeving maken voor de strijd tegen infectieziekten.” Een aflevering van onze Antwerpse 20 van 2020 gemist? Lees ze hier.