ANP
Volledig scherm
© ANP

Bezorgde leerkracht luidt alarmbel in open brief aan minister Crevits: "Wij verzuipen in alles wat we voor de leerlingen willen doen"

De schoolbel luidde vanochtend voor de eerste keer in 2018. En met die schoolbel ook de alarmbel voor heel wat onderwijzers. Nele Decrock, een bezorgde leerkracht uit de tweede graad van het basisonderwijs, klaagt in deze open brief het gebrek aan ondersteuning voor onderwijzend personeel aan na de invoering van het M-decreet. "Ik, wij, trekken aan de alarmbel! We uiten een noodkreet, niet omdat we willen stoppen, niet omdat we willen opgeven, maar omdat we vooruit willen, omdat we willen vechten voor het welbevinden, voor optimale leerkansen voor elk kind! Er moet iets gebeuren", klinkt haar noodkreet. Lees hieronder de integrale brief.

64 reacties

  • Jan Van Dingenen

    5 jaar geleden
    Luisteren naar de werkvloer; daar hebben ze in Brussel nog nooit van gehoord.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Iemand die hard werkt gaat er eigenlijk automatisch van uit dat anderen dat ook doen. En iemand die bekwaam is en zijn werk aan kan is tevreden in zijn job en maakt een ander zijn rekening niet. Blijkbaar gelden die twee dingen niet voor al deze die hun tijd verliezen met dat uithalen naar andere beroepen. Dat iemand een dergelijke brief schrijft getuigt van zijn motivatie en inzet. En is ook nog maar eens extra overwerk.
  • Annemie Hendrickx

    5 jaar geleden
    Ik denk voor elk kind het juiste en op zijn eigen tempo les geven heel moeilijk zal zijn misschien is het een goed idee voor vb kine of logo gratis op school aan te bieden en misschien de vakanties beter te verdelen en korter te maken omdat het te veel leerstof word of misschien terug keren naar de basiskennis en niet meer en meer willen geven.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    @Nele: een pluim voor alle leerkrachten!De minister breekt kwalitatief onderwijs af voor besparingen, net als onze pensioenen, dat is de énige reden: géld.Jullie zullen moeten gaan staken om de graaiers op andere gedachten te brengen want ze zijn te dom om te zien dat hun theorie in praktijk niet werkt.Mijn steun hebben jullie!
  • Marjolein Drees

    5 jaar geleden
    Ze heeft 2 weken te tijd gehad (op een paar dagen na, die iedereen graag thuis doorbrengt) om op straat te komen zonder dat de leerlingen er de dupe van zijn, om te gaan aankloppen in Brussel en van haar oren te gaan maken. Politiekers hebben misschien weinig besef van hoe het gaat, zij hebben allemaal goed onderwijs voor hun kinderen en kunnen privé lessen betalen als het wat minder gaat met hun kinderen.
  1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Hele week fikse kortingen bij Bol.com: “Vaatwastabletten Finish voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”
    6

    PROMOJA­GERS SUPERTIP. Hele week fikse kortingen bij Bol.com: “Vaatwasta­blet­ten Finish voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”

    Webwinkel Bol.com organiseert deze week opnieuw een ‘Bol 7-daagse’. Tot en met zondag kan je genieten van stevige kortingen op huishoudmiddelen, sportkleding, speelgoed en meer. Of het de moeite is? “Je kan vaatwastabletten van Finish kopen voor 0,12 euro per tab, terwijl je bij Colruyt 0,36 euro betaalt”, aldus Gunther Devisch van Promojagers België.
  2. Onderwijsinspectie: "Lerarentekort ongetwijfeld dé grootste bedreiging voor onderwijskwaliteit”
    5

    Onderwijs­in­spec­tie: "Lerarente­kort ongetwij­feld dé grootste bedreiging voor onderwijs­kwa­li­teit”

    De grootste bedreiging voor de kwaliteit van het Vlaamse onderwijs is het lerarentekort. Dat stelt de Onderwijsinspectie woensdag in haar jaarverslag. "Het tekort neemt steeds grotere proporties aan en het einde is nog niet in zicht", stelt de inspectie vast. Dat lerarentekort stelt de inspectie wel in een moeilijke positie, omdat het haar taak is om de vinger op de wonde te leggen, maar tegelijk wil ze scholen niet afstraffen voor deze maatschappelijke problematiek. In haar rapport wijst de onderwijsinspectie er ook op dat scholen er steeds moeilijker in slagen om hun onderwijskundig beleid vorm te geven.
  1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
  2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.