thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Bezoek aan psycholoog wordt terugbetaald ondanks verzet van ontevreden Vlaamse psychologen

Vlak voor de start van de terugbetaling van een bezoek aan de psycholoog, blijkt dat opvallend weinig Vlaamse psychologen willen meewerken. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg vandaag. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block is niet onder de indruk en herhaalt dat het terugbetalingssysteem wordt uitgevoerd. 

8 reacties

 • Wouter Mareels

  4 jaar geleden
  Vera Bres, wij psychologen zijn verplicht ieder bezoek een officieel betalingsbewijs af te leveren (geen bonnetje van uit de AVA). Wij zijn ook niet tegen terugbetaling. Wel tegen goe ze nu geregeld wordt. We wensen terugbetaling bij iedere psycholoog voor iedere patiënt. Niet voor sommige patiënten bij sommige psychologen. De Block verdraait het...
 • Vera Bres

  4 jaar geleden
  Ik ken een psychologe die het vertikt om het formulier van het zieken fonds in te vullen zoals het moet ...ze werkt liever in het zwart ,3-4 per dag is tussen de 150 en 200 euro onbelast !! en een paar ingevuld , waar ze dan zal worden op belast !! dus de patiënt is de dupe ...De Block moet hen verplichten om een attest per bezoek af te leveren.
 • Stevie Peeters

  4 jaar geleden
  De tandartsen en medische beeldvorming in ziekenhuizen ook al onder de loep genomen De Block? Of teveel vriendjes die dit beroep uitoefenen?
 • Fonny Labie

  4 jaar geleden
  doortrekken naar alle hulpverleners, dokters en specialisten. Dokters, kine, psycho etc 45cent per minuut. Specialisten 1€ en dan alles 75% mutualiteit.
 • Marc Rottiers

  4 jaar geleden
  Gewoon verplichten.De Block,neem uw verantwoordelijkheid.