Bewindvoerders Renate Proost en Philippe Versyp
Volledig scherm
PREMIUM
Bewindvoerders Renate Proost en Philippe Versyp © RV

Bewindvoerders over hun ervaringen: “Hij zei: ‘Ik ben pas blij als ik in uw bloed dans’. Maar ik slaagde erin hem rustig te krijgen”

Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) werd het voorbije weekend neergestoken door een dertiger voor wie De fauw, tevens advocaat, al ruim vijftien jaar bewindvoerder was. Wat doet een bewindvoerder precies, en voor wie? Krijgen die bewindvoerders vaak met agressie van hun beschermelingen te maken? En wat kunnen ze dan doen?

 1. Dit weten we al over Bart G. (35), de man die burgemeester De fauw probeerde te vermoorden: “Al veel stommiteiten uitgehaald”
  PREMIUM

  Dit weten we al over Bart G. (35), de man die burgemees­ter De fauw probeerde te vermoorden: “Al veel stommitei­ten uitgehaald”

  Eigenlijk dacht hij dat hij hem gewoon een hand wilde geven. “Ik grapte nog: mag niet hé, met die corona”, zegt burgemeester Dirk De fauw (62). De man zei geen woord, zette enkele stappen naar voren en haalde uit. Waarom Bart G. de keel van De fauw probeerde over te snijden, is nog steeds een raadsel, want hij weigert een uitleg te geven. Maar de man is geen onbeschreven blad: “De voorbije vijftien jaar heeft hij al veel stommiteiten uitgehaald die hem voor de rechtbank deden belanden.”
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk