Peter Wouters.
Volledig scherm
Peter Wouters. © BELGA

Beweging.net eist minimumbelasting voor bedrijven en digitaks

Beweging.net, de koepelorganisatie van de christelijke arbeidersbeweging, eist dat alle bedrijven een minimale belastingbijdrage leveren. Er moet een Europese oplossing komen voor een eerlijke fiscaliteit, zegt voorzitter Peter Wouters in zijn toespraak voor Rerum Novarum.

34 reacties

 • Guido Geusen

  1 maand geleden
  Opdoeken die handel...
 • Erwin De Meyer

  1 maand geleden
  Wat een dromer die man.
 • Sam Lemmens

  1 maand geleden
  Tijd dat de vakbonden ook eens belastingen gaan betalen. Ze hebben fortuinen vergaard op kap van de werkende mens.
 • marc castermans

  1 maand geleden
  De Christelijke familie haalde in de jaren '60 nog 60% van de stemmen, nu met veel moeite nog 14% in Vlaanderen en 9% in Wallonië of gemiddeld 12%, hoe zou dat komen? Het ACV heeft nog steeds niet verstaan dat de belastingen omlaag moeten en niet omhoog. Betaal zelf ook eens belastingen op jullie buitenlands beleggingen en betaal de Arco-coöperanten uit.
 • Patrick De pauw

  1 maand geleden
  Belasting dat is alles wat ze kennen?
 1. Kans op supercel: beelden tonen hoe ‘koning der buien’ door ons land trekt
  Play

  'Koning der buien' trekt door ons land: bekijk hier de strafste beelden

  De voorspelde buien en het onweer hebben afgelopen nacht op verschillende plekken lelijk huisgehouden. En het is nog niet afgelopen, want de ‘koning der buien’ staat gepland voor vanmiddag. Na een aantal dagen met tropische hitte krijgen delen van Europa, waaronder ook ons land, te maken met een zeldzaam type onweer, de ‘supercel’ genaamd. Voor dit berucht weerfenomeen is het altijd oppassen geblazen want het staat vaak garant voor een overvloed aan regen, felle windstoten, hagel en als je echt pech hebt ook stevige wervelwinden.
 2. Vrederechters binden strijd aan met gehaaide deurwaarders: “3.000 euro kosten voor factuur van 44 euro, dat moet stoppen”
  PREMIUM

  Vrederech­ters binden strijd aan met gehaaide deurwaar­ders: “3.000 euro kosten voor factuur van 44 euro, dat moet stoppen”

  Wie in België een factuur van enkele tientallen euro’s niet op tijd kan betalen, riskeert tot duizenden euro’s extra kosten. “Mensen die het al moeilijk hebben, worden zo volledig kopje onder geduwd”, zuchten vrederechters. Ze hebben hun buik vol van die gehaaide praktijken en pakken samen met Beweging.net uit met een plan dat definitief komaf moet maken met de torenhoge facturen van deurwaarders.