Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Bevolkingsregisters verhuizen naar de 'cloud'

De federale regering werkt aan een 'rijksregister in de cloud'. Eén grote databank moet een einde maken aan de 589 afzonderlijke bevolkingsregisters van de Belgische gemeenten. De bevoegde ministers Jan Jambon (N-VA) en Alexander De Croo (Open Vld) willen zo een pak administratieve rompslomp wegwerken, schrijft De Tijd vandaag. In het najaar willen ze met een wetsontwerp komen.

 1. Betoging tegen loonnorm morgen: alternatieve dienstverlening bij De Lijn, zware hinder bij MIVB
  5

  Betoging tegen loonnorm morgen: alternatie­ve dienstver­le­ning bij De Lijn, zware hinder bij MIVB

  De nationale betoging die de socialistische vakbond ABVV morgen/vrijdag organiseert in Brussel tegen de loonnormwet, zal voor hinder zorgen bij het openbaar vervoer. De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn legt een alternatieve dienstverlening in, waarbij globaal zowat 60 procent van de ritten gereden zou worden. De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verwacht forse hinder. Of er gevolgen zouden kunnen zijn voor spoorwegmaatschappij NMBS is nog niet duidelijk.
 2. Ook Groen wilde geld uitdelen aan 3M: “Fabriek is milieuvriendelijk”
  100

  Ook Groen wilde geld uitdelen aan 3M: “Fabriek is milieu­vrien­de­lijk”

  Ook de partij Groen wilde geld uitdelen aan chemiebedrijf 3M. In 2000 en 2003 zetten Vera Dua en Ludo Sannen, toen beide groene ministers van Leefmilieu voor Agalev, het licht op groen voor een federale belastingaftrek voor 3M. Dat deden ze door het chemiebedrijf een attest te geven dat moest aantonen dat 3M een “milieuvriendelijk karakter" had. Opvallend, want Groen wijst al maandenlang op de politieke verantwoordelijkheid van andere partijen.