Dimitri Fourny (cdH) is de spil in de hele zaak van verkiezingsfraude in Neufchâteau.
Volledig scherm
Dimitri Fourny (cdH) is de spil in de hele zaak van verkiezingsfraude in Neufchâteau. © BELGA

Bevestigd: inwoners Neufchâteau op 16 juni nog eens naar de stembus

De inwoners van Neufchâteau mogen (of moeten, zo u wil) op 16 juni, drie weken na de parlementsverkiezingen, nog eens naar de stembus. Ze moeten een nieuwe gemeenteraad kiezen nu de provinciegouverneur van Luxemburg de uitslag van de verkiezingen van oktober vorig jaar ongeldig heeft verklaard, na vermoedens van verkiezingsfraude.

4 reacties

 • chris delanghe

  2 jaar geleden
  Al die monsieur propres zijn blijkbaar niet zo proper als ze willen laten lijken. Al te vaak zijn dat netjes sympathiek lachende narcisten in maatpakjes. Een politieker die sjoemelt? Dat kan niet. Die zijn totaal niet bezig met eigenbelang. Geld en macht en geld en macht. Dat zijn de enige regels van deze boykes.
 • steven de vos

  2 jaar geleden
  Een dergelijke klacht is aanvaardbaar in negen op tien gemeenten, maar bewijzen is moeilijk. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 kwamen alle kandidaten én onmiddellijke familie stemmen met een volmacht. En die waren allemaal van één lijst, resultaat twee zetels meer !!!
 • Albert Hendrix

  2 jaar geleden
  En wie gaat dat betalen? De schuldigen?
 • chris delanghe

  2 jaar geleden
  perfekt normaal in belgie en niet uitzonderlijk.
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.