In onder meer dancings en discotheken geldt in het hele land een verplichting op het Covid Safe Ticket. Maar het kan ook voor tal van andere activiteiten opgelegd worden.
Volledig scherm
In onder meer dancings en discotheken geldt in het hele land een verplichting op het Covid Safe Ticket. Maar het kan ook voor tal van andere activiteiten opgelegd worden. © BELGA

Bevestigd: burgemeesters kunnen coronapas inzetten in hun gemeente, na overleg met gouverneur

De burgemeesters hebben wel degelijk het recht om in hun gemeente een Covid Safe Ticket (CST) op te leggen voor bepaalde activiteiten mits overleg met de provinciegouverneur en een goede motivatie. Dat bevestigden Antwerps gouverneur Cathy Berx en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag in ‘De Zevende Dag’. Vilvoords burgemeester Hans Bonte legt zondagnamiddag al meteen een besluit voor aan Vlaams-Brabants gouverneur Jan Spooren, om het CST op te leggen in fitnesscentra.

13 reacties

 • Peggy De Weerdt .

  1 maand geleden
  In plaats van een covid pas zou iedereen een bloed immunitietspas moeten kunnen voorleggen bij evenementen. Dit is het enige wetenschappelijk aanvaardbare geldige bewijs dat men immuniteit heeft opgebouwd tegen covid gevaccineerd of niet want veel gevaccineerden zitten zonder immuniteit in het bloed het virus en de ziekte lustig te verspreiden. Het is niet omdat men gevaccineerd is dat men ook antistoffen aanmaakt. Waar is men bang voor?
 • Rose Moelans

  1 maand geleden
  Dat ze het ineens overal invoeren de ene gemeente wel andere niet wat gebeurt er dan gaan ze waar het niet nodig is neem jullie verantwoording
 • Pat Debal

  1 maand geleden
  Als de burgemeester moeten beslissen dan mag de Vlaamse regering opstappen jambon Adeu
 • Gust Melaerts

  1 maand geleden
  Regeltjes regeltjes regeltjes, dit is België ten voeten uit.
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  om "opnieuw besmette gevaccineerden" die in het bezit zijn van een pas te anderen op hun beurt weer verder te besmetten ? De pas is logisch gezien totale onzin en biedt geen enkele garantie. Chapeau voor allen die op dat lumineus idee komen en denken dat die pas zaligmakend is.
 1. Klanten Vlaamse Energieleverancier zoeken best zo snel mogelijk nieuwe leverancier: “Noodtarief tot drie keer duurder dan goedkoopste prijs op de markt”
  Play

  Klanten Vlaamse Energiele­ve­ran­cier zoeken best zo snel mogelijk nieuwe leveran­cier: “Noodtarief tot drie keer duurder dan goedkoop­ste prijs op de markt”

  Gedupeerde klanten van de inmiddels failliet verklaarde Vlaamse Energieleverancier zoeken best zo snel mogelijk een nieuwe energieleverancier. Dat zegt netbeheerder Fluvius, die als noodleverancier optreedt en de gedupeerde klanten maximaal 60 dagen -en tegen het hoogste tarief- van stroom en aardgas voorziet. Klanten van de Vlaamse energieleverancier worden bovendien aangeraden zo snel mogelijk hun domiciliëring aan het failliete bedrijf stop te zetten.