In onder meer dancings en discotheken geldt in het hele land een verplichting op het Covid Safe Ticket. Maar het kan ook voor tal van andere activiteiten opgelegd worden.
Volledig scherm
In onder meer dancings en discotheken geldt in het hele land een verplichting op het Covid Safe Ticket. Maar het kan ook voor tal van andere activiteiten opgelegd worden. © BELGA

Bevestigd: burgemeesters kunnen coronapas inzetten in hun gemeente, na overleg met gouverneur

De burgemeesters hebben wel degelijk het recht om in hun gemeente een Covid Safe Ticket (CST) op te leggen voor bepaalde activiteiten mits overleg met de provinciegouverneur en een goede motivatie. Dat bevestigden Antwerps gouverneur Cathy Berx en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag in ‘De Zevende Dag’. Vilvoords burgemeester Hans Bonte legt zondagnamiddag al meteen een besluit voor aan Vlaams-Brabants gouverneur Jan Spooren, om het CST op te leggen in fitnesscentra.

13 reacties

 • Peggy De Weerdt .

  1 jaar geleden
  In plaats van een covid pas zou iedereen een bloed immunitietspas moeten kunnen voorleggen bij evenementen. Dit is het enige wetenschappelijk aanvaardbare geldige bewijs dat men immuniteit heeft opgebouwd tegen covid gevaccineerd of niet want veel gevaccineerden zitten zonder immuniteit in het bloed het virus en de ziekte lustig te verspreiden. Het is niet omdat men gevaccineerd is dat men ook antistoffen aanmaakt. Waar is men bang voor?
 • Rose Moelans

  1 jaar geleden
  Dat ze het ineens overal invoeren de ene gemeente wel andere niet wat gebeurt er dan gaan ze waar het niet nodig is neem jullie verantwoording
 • Pat Debal

  1 jaar geleden
  Als de burgemeester moeten beslissen dan mag de Vlaamse regering opstappen jambon Adeu
 • Gust Melaerts

  1 jaar geleden
  Regeltjes regeltjes regeltjes, dit is België ten voeten uit.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  om "opnieuw besmette gevaccineerden" die in het bezit zijn van een pas te anderen op hun beurt weer verder te besmetten ? De pas is logisch gezien totale onzin en biedt geen enkele garantie. Chapeau voor allen die op dat lumineus idee komen en denken dat die pas zaligmakend is.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Woonzorgcentra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”

  Woonzorg­cen­tra kunnen binnenkort coronapas vragen aan bezoekers: “Zal woensdag gestemd worden”

  De Vlaamse regering maakt vermoedelijk komende week de weg vrij voor het inzetten van de coronapas in de woonzorgcentra. De zorginstellingen zullen zelf kunnen beslissen of ze gebruik maken van het zogenaamde Covid Safe Ticket. De maatregel zal sowieso enkel gelden voor de bezoekers, voor het zorgpersoneel rekent men op de verplichte vaccinatie die er komt vanuit het federale niveau.