Volledig scherm
© BELGA

Beveiligingsprobleem bij Bpost: iemand anders kon met jouw pakje aan de haal

De website van Bpost heeft een tijdlang een groot privacy- en beveiligingsprobleem gehad. Dat meldt VRT NWS op basis van een eigen onderzoek. Volgens de openbare omroep was het lang mogelijk om de ontvanger, het product en de code te zien van een pakje dat voor iemand anders bestemd was, en dat ook nog eens op te halen op een postpunt of een pakjesautomaat. Intussen zou het probleem opgelost zijn.

11 reacties

 • Luc van pelt

  2 maanden geleden
  Geen kwaad woord over de postbodes ( groot respect ) en de levering van mijn pakjes , helemaal niet te laat of zelf gaan afhalen . Probleem zit aan de hoge top , misschien nog een ministerke meer in het leven roepen , we hebben er misschien nog wat te weinig en kan die zen zakken ook nog vullen om niks te doen . 
 • Fredien Vandervekens

  2 maanden geleden
  Nooit problemen gehad met pakketten bezorgd door Bpost. Evenmin met hun website voor het volgen van pakketten. Kennelijk nogal wat volgers van onze nieuwe staatsecretaris (esse) wat betreft "framing" van Bpost. Van mijnentwege : dikke pluim voor Bpost en zijn personeel.
 • Ive Missoorten

  2 maanden geleden
  Voor zover wij gebruik maken van Bpost kunnen wij alleen maar tevreden zijn van de leveringen de afgelopen weken en de vriendelijkheid van onze postbode. Tot nu toe verloopt alles normaal gezien de omstandigheden.
 • Dirk Dierckx

  2 maanden geleden
  Hun systeem is op hol geslagen, vorige week een mail ontvangen dat mijn pakje zou geleverd worden, terwijl ik niets besteld had. Ik woon in Keerbergen, het pakje was voor Kortrijk.
 • Alfons Schepers

  2 maanden geleden
  Hoe komt het dat in België nog steeds "aan alles" gewerkt moet worden, daar waar in het buitenland "alles" reeds jaren op rolletjes loopt..?!
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis