Het kasteel werd door Koning Albert II vaak gebruikt als uitvalsbasis om te gaan wandelen en natuurfoto’s te maken.
Volledig scherm
Het kasteel werd door Koning Albert II vaak gebruikt als uitvalsbasis om te gaan wandelen en natuurfoto’s te maken. © Photo News

Beveiliging buitenverblijf koning kost 690.000 euro

Het kasteel van Ciergnon, het favoriete buitenverblijf van de koninklijke familie, heeft vorig jaar een modern beveiligingssysteem gekregen. Kostprijs: 690.007 euro. Volgens justitieminister Koen Geens (CD&V) is dat nodig voor “de permanente fysieke bescherming van het staatshoofd”.

63 reacties

 • Thierry Piette

  2 jaar geleden
  Zou een republiek dan goedkoper zijn? Ik denk het niet. Die kastelen moeten toch onderhouden worden met een koning of president aan de macht. Ik opteer dan voor een koninkrijk.
 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  En wat kost de beveiliging van al onze parlementen? En van onze ministers en politici als De Wever en Dewinter?
 • freddy milants

  3 jaar geleden
  Voor zo een bedrag kan hij gerust onder de grond gaan wonen en is super veilig. Ophoesten maar weer werkende Vlamingen.
 • mustafa savaskurt

  3 jaar geleden
  Wij werken voor de asielzoekers,koninklijke familie voor de regering ze blijven maar nemen wij maar werken voor de rekeningen te betalen schandalig gewoon, tijd dat we massaal stop zeggen tegen de politiek tegen de asielzoekers teken de monarchie
 • Marco b.

  3 jaar geleden
  .. en dan vraagt men zich af waarom N-VA pleit voor confederalisme en beperking/afschaffing van machten van de monarchie. De belastingbetaler zal het geld er mooi leggen zodat men een prachtig nieuw systeem kan installeren. Ondertussen behoort 16% van de belgen tot de groep in armoederisico. Maar laat onze politiek, de koning z'n buitenverblijf uitrusten met nieuwe technologie want het risico is te groot?