Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Vertommen

Betrapte fietsdieven krijgen vanaf 1 januari lik-op-stukboete van 250 euro

De politie zal vanaf 1 januari 2022 iedere fietsdief die ze betrapt een 'lik-op-stukboete' geven van 250 euro. Dat kondigt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zondag aan.

47 reacties

 • guy vermeulen

  1 jaar geleden
  Zeer slimme zet , nu gaan ze er geen meer stelen.
 • Maurice Van der Leene

  1 jaar geleden
  Is dat nen achterlijje mannekes toch kunnen we dergelijje paljassen niet buiten zetten krijgen die een zo een ongelooflijk groot loon om dergelijke onzin uit te kramen Aub ga voor de harde aanpak dat is de enige manier om de criminaliteitscijfers te doen dalen het zal nooit gedaan zijn maar het zou toch veel schelen juist het zelfde ze stelen je moto en dan gaan ze er op het circuit gaan mee racen want daar moet deze moto geen papieren hebben .
 • Maurice Van der Leene

  1 jaar geleden
  Van Quikenborge is te zot om los te lopen den diene moge ze in K13 steken. Door diene dief 250€ boete te geven heeft de gedupeerden hun gestolen fiets niet terug he paljas het is aleen goed om jullie kas te spijzen ik wil ook gerust 250€ betalen hoor als ik honderden fietsen gestolen heb ik betaal 250 €boete en morgen begin ik opnieuw hoe groot is de kans dat ie een 2e keer betrapt word en als je de politie op belt om te zeggen dat je fiets gestolen is zeggen ze tegen jou neem er u dan ook 1
 • Peter Buyck

  1 jaar geleden
  Dus dan gaat de politie niet meer zeggen "Fiets gepikt, pak een andere"? Laat staan dat de ene politiezone wel of net geen fietsenregistratie organiseert. En eerlijk... hoe vaak is de lokale politie in de buurt van burger, op straat?
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Haha, weeral criminaliteit oplossen met de zoveelste boete. De daders lopen dan terug los en vooraleer ze opnieuw gepakt worden zijn weer honderden fietsen gestolen. De staat is 250 euro rijker en ik heb mijn fiets niet terug. Wat een stom idee, kan maar van 1 persoon komen. Juist, Quickie.