Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Vertommen

Betrapte fietsdieven krijgen vanaf 1 januari lik-op-stukboete van 250 euro

De politie zal vanaf 1 januari 2022 iedere fietsdief die ze betrapt een 'lik-op-stukboete' geven van 250 euro. Dat kondigt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zondag aan.

47 reacties

 • guy vermeulen

  3 weken geleden
  Zeer slimme zet , nu gaan ze er geen meer stelen.
 • Maurice Van der Leene

  3 weken geleden
  Is dat nen achterlijje mannekes toch kunnen we dergelijje paljassen niet buiten zetten krijgen die een zo een ongelooflijk groot loon om dergelijke onzin uit te kramen Aub ga voor de harde aanpak dat is de enige manier om de criminaliteitscijfers te doen dalen het zal nooit gedaan zijn maar het zou toch veel schelen juist het zelfde ze stelen je moto en dan gaan ze er op het circuit gaan mee racen want daar moet deze moto geen papieren hebben .
 • Maurice Van der Leene

  3 weken geleden
  Van Quikenborge is te zot om los te lopen den diene moge ze in K13 steken. Door diene dief 250€ boete te geven heeft de gedupeerden hun gestolen fiets niet terug he paljas het is aleen goed om jullie kas te spijzen ik wil ook gerust 250€ betalen hoor als ik honderden fietsen gestolen heb ik betaal 250 €boete en morgen begin ik opnieuw hoe groot is de kans dat ie een 2e keer betrapt word en als je de politie op belt om te zeggen dat je fiets gestolen is zeggen ze tegen jou neem er u dan ook 1
 • Peter Buyck

  4 weken geleden
  Dus dan gaat de politie niet meer zeggen "Fiets gepikt, pak een andere"? Laat staan dat de ene politiezone wel of net geen fietsenregistratie organiseert. En eerlijk... hoe vaak is de lokale politie in de buurt van burger, op straat?
 • Ronny Biesen

  4 weken geleden
  Haha, weeral criminaliteit oplossen met de zoveelste boete. De daders lopen dan terug los en vooraleer ze opnieuw gepakt worden zijn weer honderden fietsen gestolen. De staat is 250 euro rijker en ik heb mijn fiets niet terug. Wat een stom idee, kan maar van 1 persoon komen. Juist, Quickie.
 1. Premier De Croo raadt mensen aan om mondmasker te dragen in binnenruimtes nu coronacijfers stijgen
  Play

  Premier De Croo raadt mensen aan om mondmasker te dragen in binnenruim­tes nu coronacij­fers stijgen

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) raadt mensen aan om het mondmasker vaker te dragen. Dat zegt hij bij VTM Nieuws. Ook viroloog Steven Van Gucht pleit hiervoor. “Het laat toe om veel dingen te doen en toch een veiligheid in te bouwen”, klinkt het. “We nemen een deel van het risico weg, en dat kan ons helpen op dit moment”, luidt het. Meer dan de helft van de lezers geeft in onze poll hieronder aan bereid te zijn het mondmasker opnieuw op te zetten, ook al is dat niet verplicht.
 2. OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent
  Play
  124

  OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettin­gen dit jaar, ook hospitali­sa­ties stijgen met meer dan 50 procent

  We zitten in de vierde golf en alle coronacijfers blijven dan ook in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. Het definitieve cijfer kennen we morgen pas.
 1. Weyts wil acuut lerarentekort bestrijden met ‘pakket van 10 maatregelen’, parlementsleden stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regeringsvoorstel of gewoon wat losse ideeën?”
  Play
  175

  Weyts wil lerarente­kort bestrijden met ‘pakket van 10 maatrege­len’, parlements­le­den stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regerings­voor­stel of gewoon wat losse ideeën?”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts legt 10 maatregelen op tafel om iets te doen aan het acute lerarentekort in het Vlaamse onderwijs. Het gaat om maatregelen waarmee hij zowel de zij-instroom in het onderwijs wil versterken als bepaalde groepen wil “activeren”, zo klinkt het. De N-VA-minister stelde zijn 10 voorstellen woensdag voor in een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. De manier waarop zorgde evenwel meteen voor kritiek bij zowel meerderheid als oppositie.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 4. Ook wie in 2021 tijdelijk werkloos was door corona of na overstromingen deze zomer verliest geen vakantiegeld
  5

  Ook wie in 2021 tijdelijk werkloos was door corona of na overstro­min­gen deze zomer verliest geen vakantie­geld

  Personen die in 2021 op tijdelijke werkloosheid werden gezet wegens de coronacrisis of de zware overstromingen van afgelopen zomer zullen niet moeten inboeten op hun vakantiegeld en vakantiedagen het jaar nadien. Dat meldt de christelijke vakbond ACV donderdag in een persbericht en het wordt bevestigd op het kabinet van federaal minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).