David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

Betonnering Vlaams landschap neemt toe volgens Groen: “Betonversnelling in plaats van betonstop”

Vorig jaar is er in Vlaanderen per dag gemiddeld 7,16 hectare open landschap verdwenen onder beton. Dat heeft Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) gemeld. Ze waarschuwt dat deze trend de uitdroging van de bodem in de hand werkt en roept minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op de betonnering van Vlaanderen een halt toe te roepen.

33 reacties

 • André Van der Poorten

  1 jaar geleden
  Zet meer dammen in bestaande grachten zodat het water in de zijkant van berm doordringt in plaats van onmiddellijk af te voeren !
 • patrrik versys

  1 jaar geleden
  Natuurlijk is er meer beton in België, waar denkt Groen dat die 2.OOO.OOO of zelfs meer "Belgen van buitenlands afkomst wonen"? In holen onder de grond? Nee hoor, zij wonen ook in een huis en zij vervuilen even veel als een echte Belg. Hoe hypocriet om te denken dat die geen vervuiling meebrengen
 • Willy Masson

  1 jaar geleden
  Wat een leugen omdat er meer beton ligt in Vlaanderen . ... omdat steden en gemeenten de verplichte splitsing van regenwater en afvalwater aan bedrijven, woningen verplichten en dan het regenwater dumpen in riolen of leien en kanalen zoals in het groene Geint is er soms een tekort . Groen heeft hier nog nooit iets voor gedaan en zwijgt het dood .
 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  Hypocriet Groen wil betonstop ik ook, maar pleit tegelijkertijd voor opengrenzen. Die mensen hebben ook recht op een woning, werk en een auto, hoe gaan ze dat realiseren. Of misschien iedereen tewerkstellen in de sociale sector met een partij kaart van Groen en de kleine minderheid laten werken als slaven en in een betonblok laten wonen zoals de sociale leider Ceaucescu. Help de mensen teplaatse, maar dat levert geen stemmen op voor Groen en geen jobs voor de vrienden.
 • Karel Delcroix

  1 jaar geleden
  In Parlaan te Sint-Niklaas legt men een nieuw voetpad en fietspad aan. In plaats van de kans te grijpen en een waterdoorlatende zone te maken, betoneert men als dicht MET daaronder ook nog eens een laag plastiek! In je eigen voortuin is men verplicht om een waterdoorlatende zone te hebben maar het stadsbestuur slaagt er niet in om zijn eigen regels op te volgen en zo is het overal in Vlaanderen.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Maximumfactuur voor zorg verlaagt van 450 naar 250 euro

  Maximumfac­tuur voor zorg verlaagt van 450 naar 250 euro

  Vanaf 1 januari bedraagt de maximumfactuur in de zorg niet langer 450, maar wel 250 euro. Daardoor zullen in de loop van 2022 zo’n 100.000 gezinnen al kunnen rekenen op een hogere terugbetaling. “Zo zorgen we ervoor dat mensen niet in financiële problemen komen omdat ze zorg nodig hebben. Zorg toegankelijk en betaalbaar maken, voor iedereen, dat is mijn engagement”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).