David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

Betonnering Vlaams landschap neemt toe volgens Groen: “Betonversnelling in plaats van betonstop”

Vorig jaar is er in Vlaanderen per dag gemiddeld 7,16 hectare open landschap verdwenen onder beton. Dat heeft Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) gemeld. Ze waarschuwt dat deze trend de uitdroging van de bodem in de hand werkt en roept minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op de betonnering van Vlaanderen een halt toe te roepen.

33 reacties

 • André Van der Poorten

  2 jaar geleden
  Zet meer dammen in bestaande grachten zodat het water in de zijkant van berm doordringt in plaats van onmiddellijk af te voeren !
 • patrrik versys

  2 jaar geleden
  Natuurlijk is er meer beton in België, waar denkt Groen dat die 2.OOO.OOO of zelfs meer "Belgen van buitenlands afkomst wonen"? In holen onder de grond? Nee hoor, zij wonen ook in een huis en zij vervuilen even veel als een echte Belg. Hoe hypocriet om te denken dat die geen vervuiling meebrengen
 • Willy Masson

  2 jaar geleden
  Wat een leugen omdat er meer beton ligt in Vlaanderen . ... omdat steden en gemeenten de verplichte splitsing van regenwater en afvalwater aan bedrijven, woningen verplichten en dan het regenwater dumpen in riolen of leien en kanalen zoals in het groene Geint is er soms een tekort . Groen heeft hier nog nooit iets voor gedaan en zwijgt het dood .
 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  Hypocriet Groen wil betonstop ik ook, maar pleit tegelijkertijd voor opengrenzen. Die mensen hebben ook recht op een woning, werk en een auto, hoe gaan ze dat realiseren. Of misschien iedereen tewerkstellen in de sociale sector met een partij kaart van Groen en de kleine minderheid laten werken als slaven en in een betonblok laten wonen zoals de sociale leider Ceaucescu. Help de mensen teplaatse, maar dat levert geen stemmen op voor Groen en geen jobs voor de vrienden.
 • Karel Delcroix

  2 jaar geleden
  In Parlaan te Sint-Niklaas legt men een nieuw voetpad en fietspad aan. In plaats van de kans te grijpen en een waterdoorlatende zone te maken, betoneert men als dicht MET daaronder ook nog eens een laag plastiek! In je eigen voortuin is men verplicht om een waterdoorlatende zone te hebben maar het stadsbestuur slaagt er niet in om zijn eigen regels op te volgen en zo is het overal in Vlaanderen.
 1. Ook Antwerps kopstuk in cel in Dubai na Europese actie tegen drugskartel
  Play
  Antwerpen

  Ook Antwerps kopstuk in cel in Dubai na Europese actie tegen drugskar­tel

  De Europese politieorganisatie Europol heeft in zes landen 49 verdachten gevat die verdacht worden van grootschalige internationale drugshandel. Enkele kopstukken zijn opgepakt in de Verenigde Arabische Emiraten die tot nu toe golden als vrijhaven voor de drugsbaronnen. Eén van de gearresteerden is Hoesny A., één van de grootste drugscriminelen uit Antwerpen. Deze zomer werd in zijn entourage zo'n 1 miljoen euro in beslag genomen.