Beeld van het truckersprotest in Canada, waar het fenomeen van de Vrijheidskonvooien begon, en een kaart van actievoerders die dat ook naar Brussel willen brengen.
Volledig scherm
Beeld van het truckersprotest in Canada, waar het fenomeen van de Vrijheidskonvooien begon, en een kaart van actievoerders die dat ook naar Brussel willen brengen. © RV/AFP

Betoging van ‘Vrijheidskonvooien’ wordt in Brussel verboden, en er komen grenscontroles

Er mag geen ‘Konvooi van de Vrijheid’ door Brussel trekken. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) verbieden het protest, omdat er geen aanvraag werd ingediend. Er komen ook grenscontroles, maken ze bekend in een gezamenlijke persmededeling. Ook wanneer het konvooi elders door het land trekt, zou er telkens gekeken worden naar een verbod.

  1. Franse 'vrijheidskonvooien' beginnen tocht naar Parijs en Brussel

    Franse 'vrijheids­kon­vooi­en' beginnen tocht naar Parijs en Brussel

    De eerste Franse vrachtrijders die zaterdag een grote betoging in Parijs tegen de coronamaatregelen willen houden, zijn woensdag uit Nice vertrokken. De plaatselijke autoriteiten meldden dat een reeks vrachtauto's met naar schatting 150 betogers aan boord woensdag in de ochtend zijn vertrokken. Volgens de organisatie van het nationale protest zijn er wel vierhonderd betogers vanuit Nice richting Parijs vertrokken. Sommige demonstranten geven aan door te willen rijden tot Brussel.