BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Betoging tegen megafabriek voor frieten van Clarebout Potatoes

In Frameries, in de provincie Henegouwen, zijn zondag een honderdtal mensen samengekomen om actie te voeren tegen de megafabriek van het bedrijf Clarebout. Het gaat om een initiatief van het collectief Steun aan de Boerenstrijd (RéSAP, Réseau de Soutien à l'Agriculture Paysanne) en het buurtcomité La Nature sans Friture in het kader van de internationale dag voor de boerenstrijd.

12 reacties

 • Samuel Peeters

  1 maand geleden
  De patatten voor deze fabriek zullen wel geïmporteerde zijn vandaar het protest, en terecht!
 • paola nerozzi

  1 maand geleden
  Het milieu is goed maar Jobs erbij zijn beter dus de fabriek moet er komen er moet eten op tafel komen en dit voor meerdere gezinnen dat is mijn mening en dat stinken daar kunnen ze iets aan doen en frieten die klaar zijn zijn ook lekker
 • Lenne Harding

  1 maand geleden
  Stop met bouwen, er is al genoeg om te kiezen...zelfs teveel. We gooien liever eten weg dan te delen...We hebben maar 1 planeet.
 • Claudia Rosseel

  1 maand geleden
  Zelf kopen ze nooit frieten in zakskes?
 • paul vdkerckhove

  1 maand geleden
  Een frietfabriek stinkt uren in de wind , en wie zorgt dat die bestaan ? De consument ! die wil gemakkelijk en snel zijn portie hebben .Zelf frieten snijden is voor velen te moeilijk geworden ...
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar