Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

Betoging tegen loonnorm morgen: alternatieve dienstverlening bij De Lijn, zware hinder bij MIVB

De nationale betoging die de socialistische vakbond ABVV morgen/vrijdag organiseert in Brussel tegen de loonnormwet, zal voor hinder zorgen bij het openbaar vervoer. De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn legt een alternatieve dienstverlening in, waarbij globaal zowat 60 procent van de ritten gereden zou worden. De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verwacht forse hinder. Of er gevolgen zouden kunnen zijn voor spoorwegmaatschappij NMBS is nog niet duidelijk.

5 reacties

 • Wim Declercq Wim Declercq

  1 jaar geleden
  Wordt het niet eens tijd dat er gehandeld moet worden in de loonkosten. Ik had gedacht dat de vakbonden veel slimmer waren. Zorg er voor dat de bedrijven minder loonkosten moeten betalen en dat de werknemers meer netto overhouden zonder extra belastingen op het einde van de rit. Bedrijven kunnen meer mensen in dienst nemen, zodat de druk op het werk minder wordt. De werknemers verdienen meer en iedereen gaat ook meer kopen. En beloon de werkende mens.
 • Michael Fourneau

  1 jaar geleden
  Zal misschien eens tijd worden om De lijn te privatiseren, dan zullen ze tenminste weten, hoeveel voordelen ze hebben tov de privé.
 • Charlotte Vanheule

  1 jaar geleden
  Toch straf dat dat weer net tijdens het wk wielrennen is
 • Bert Van Houte

  1 jaar geleden
  Bart, dat dacht ik ook bij het lezen van dit artikel, gewoon chantage en een verlengd weekendje voor sommige, waarbij de rest van de bevolking alweer de pineut is en nog rap alles moet regelen voor morgen.
 • Bart Vanhove

  1 jaar geleden
  Sinds wanneer zijn De Lijn en de NMBS privébedrijven?