Kamerlid Peter De Roover (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Kamerlid Peter De Roover (N-VA) © BELGA

Betalen we binnenkort sneller en minder belastingen? Verschillende partijen gewonnen voor aanpassing personenbelasting

PolitiekVerschillende Vivaldi-partijen zijn gewonnen voor een aanpassing in de personenbelasting, namelijk om de belastingschijven sneller mee op te trekken met de stijging van de lonen. Die stijgen dit jaar liefst vier keer, maar de belastingschijven die opklimmen van 25 naar 50 procent, worden maar één keer aangepast. Door in te grijpen, zouden burgers geen hogere belastingen betalen wanneer hun salarissen geïndexeerd worden.

221 reacties

 • didier beurkens

  11 uur geleden
  Dan kunnen ze ook eens de alleenstaanden discriminatie aanpakken. You wish. Met die alle geld is van ons mentaliteit kunnen we het wel schudden. Er zal weer een structureel uitvlucht zijn. Wel weer merkwaardig dat de NVA bashers denken dat er nog steeds genoeg en vooral gratis geld te verkrijgen is. Dat komt uit de prive voor alle duidelijkheid, voor de rest is het broekzak vestzak gegoochel.
 • Werner Van der Kelen

  12 uur geleden
  In plaats van die index in procenten te betalen (wat zeer goed is voor de rijke ministers) zouden ze die index veel beter betalen in centen, dan krijgen de kleine inkomsten geen habbekrats, en de sujeten ministers geen exuberante verhogingen.
 • Jan Roegiers

  12 uur geleden
  Als politiekers spreken over WIJ , bedoelen ze nooit ONS.
 • katty Philips

  12 uur geleden
  Belgische overheid is niet de betrouwbaarste , ik vrees voor sneller en meer.
 • Rudi Pieters

  12 uur geleden
  Sneller mischien wel maar minder daar twijfel ik aan
 1. Aangrijpende getuigenis tijdens herdenking watersnood: “Ik had Rosa nog vast, maar toen kwam nog grotere vloedgolf die haar heeft meegesleurd”
  Play

  Aangrijpen­de getuigenis tijdens herdenking watersnood: “Ik had Rosa nog vast, maar toen kwam nog grotere vloedgolf die haar heeft meege­sleurd”

  In Sint-Amands aan de schelde, is gisterenavond het festival STROOM gestart met een concert om de 41 slachtoffers van de overstromingen van vorig jaar te eren. Voor de aanwezige nabestaanden was het een emotionele avond. De getuigenis van Benjamin Van Bunderen Robberechts (15) die voor zijn ogen zag hoe Rosa (15) door een vloedgolf de dood werd ingesleurd, laat niemand onberoerd.
 2. Fouten in vooraf ingevulde belastingaangifte dreigen gepensioneerd echtpaar bijna 4.000 euro te kosten: fiscalist vertelt wat je zéker moet controleren
  PREMIUM

  Fouten in vooraf ingevulde belasting­aan­gif­te dreigen gepensio­neerd echtpaar bijna 4.000 euro te kosten: fiscalist vertelt wat je zéker moet controle­ren

  Een Voorstel van Vereenvoudigde Aangifte (VVA) wordt steeds populairder, en 4 op de 10 Belgen maakt er al gebruik van. Logisch, want op zich is zo’n vooraf ingevuld formulier erg makkelijk en je gaat er allicht van uit dat de fiscus wel over de juiste gegevens beschikt. Maar fiscaaltechnisch docent Koenraad Tranchet waarschuwt om zo’n VVA niet zomaar te aanvaarden en alles eerst goed te controleren. “Elk jaar opnieuw ontdekken we meerdere fouten, die de belastingplichten een pak geld kunnen kosten.”
 3. Dermagne verdedigt aanwezigheid van Magnette op betoging: “Normaal dat socialisten naast arbeiders staan”

  Dermagne verdedigt aanwezig­heid van Magnette op betoging: “Normaal dat socialis­ten naast arbeiders staan”

  Vicepremier en minister van Economie, Pierre-Yves Dermagne (PS), heeft donderdagavond de deelname verdedigd van zijn partijvoorzitter Paul Magnette aan de nationale manifestatie voor koopkracht die door de drie vakbonden maandag in Brussel werd georganiseerd. Die aanwezigheid ontlokte kritiek van de liberale partners binnen Vivaldi. "Het is normaal dat de socialisten naast de arbeiders staan", zei Dermagne in het tv-programma "Jeudi en Prime" op RTBF.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Betaal je een meerwaardebelasting als je je tweede verblijf verkoopt? Fiscaal expert legt uit
  PREMIUM

  Betaal je een meerwaarde­be­las­ting als je je tweede verblijf verkoopt? Fiscaal expert legt uit

  Heel wat mensen hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in vastgoed, met hoge prijzen als gekend gevolg. De OESO trok eerder deze week nog aan de alarmbel, door te stellen dat huizen in ons land maar liefst 20 procent overgewaardeerd zijn. Een correctie lijkt zich op te dringen. Is dit dus het moment om je tweede verblijf van de hand te doen, voor het straks minder waard is? Of moet je rekening houden met een meerwaardebelasting? Onze geldexpert Michel Maus licht toe.