Kamerlid Peter De Roover (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Kamerlid Peter De Roover (N-VA) © BELGA

Betalen we binnenkort sneller en minder belastingen? Verschillende partijen gewonnen voor aanpassing personenbelasting

PolitiekVerschillende Vivaldi-partijen zijn gewonnen voor een aanpassing in de personenbelasting, namelijk om de belastingschijven sneller mee op te trekken met de stijging van de lonen. Die stijgen dit jaar liefst vier keer, maar de belastingschijven die opklimmen van 25 naar 50 procent, worden maar één keer aangepast. Door in te grijpen, zouden burgers geen hogere belastingen betalen wanneer hun salarissen geïndexeerd worden.

226 reacties

 • Lecok Bernard

  7 maanden geleden
  Hoog tijd dat Peterke eerste minister word….allen problemen direct opgelost
 • Gino Denil

  7 maanden geleden
  Men moet niet in geld maar in koopkracht rekenen. En een mens leeft van meer dan brood alleen, Rudy Van Dam. Bij een gelijke indexering blijft het verschil in koopkracht in principe gelijk tussen de lonen. En als de belastingschalen niet mee geïndexeerd worden krijgt deze met een hoog loon zelfs minder. Want het wordt meer weg belast.
 • Peggy Clygnet

  11 maanden geleden
  Nva Of Vivaldi maakt geen verschil het enige onaantastbare blijft hun riante lonen en daar zorgen ze met hun allen voor. Wie oh wie zal er kraaien dat een alleenstaande de helft aan belastingen afgeeft en netto net genoeg over houd om te leven..
 • Rudy Van Dam

  11 maanden geleden
  Durf ook eens out-of-the-box te denken. Bereken ook de indexverhoging op de laagste lonen en geef iedereen datzelfde bedrag aan index, ongeacht de hoogte van het loon. Want benzine, een brood of een steak slaat ook voor iedereen evenveel op, ongeacht het loon. Je vermijdt hiermee dat het verschil tussen de hoogste en de laagste lonen steeds groter wordt en de loonkost stijgt minder snel = WinWin
 • linda de maere

  11 maanden geleden
  Belastingvrije som verhogen is een maat voor niets. Dit helpt de werkende mens niet. Is weer enkel goed voor niet werkende. Zo ga je geen motivatie tot werken geven.