Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © EPA

Betalen voor muziek is weer hip: verkoop streaming en vinyl hoogste in jaren

De verkoop van muziek in ons land heeft het hoogste niveau in jaren bereikt, met dank aan streaming én de revival van vinyl. Dat blijkt uit cijfers van de Belgian Recorded Music Association (BRMA), de federatie die de muziekdistributeurs en -producenten vertegenwoordigt.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Waar vinyl meer is dan louter muziek: vierjarig bestaan Warrecords niet onopgemerkt gevierd
  PREMIUM
  Antwerpen

  Waar vinyl meer is dan louter muziek: vierjarig bestaan Warrecords niet onopge­merkt gevierd

  Wie dacht dat platenzaken dood waren, moet maar eens een kijkje nemen bij Warrecords op de Sint-Katelijnevest in het hart van Antwerpen. Dit weekend was het feest voor de vierde verjaardag van de winkel al van op een verre afstand te horen. Eigenaar en deejay Warre Geens (27) maakte tussen het draaien door de balans op van vier jaar geluk en een tikkeltje pech: “Zijn nog altijd op zoek naar een oplossing voor het waterlek die één derde van mijn platencollectie om zeep hielp.”