Volledig scherm
© VTM Nieuws

Bestuurders met vreemd rijgedrag van weg plukken in plaats van grote bobcontroles: “Pak effectiever”

In een groot aantal politiezones wordt minder ingezet op grote, georganiseerde alcoholcontroles op de dagen rond Kerstmis. Wel wordt gekozen voor gerichte controles: mobiele politieploegen trekken de baan op en pikken bestuurders met vreemd rijgedrag uit het verkeer. 

43 reacties

 • Resist You

  3 jaar geleden
  Zo zie je word dit een politiestaat?.Waar gelukkig geen enkele verstandige burger aan mee werkt integendeel onze pintjes zijn heilig net zoals de belastingen voor de overheid !
 • Resist You

  3 jaar geleden
  3 pinten moet zeker kunnen, zoals 1,5 glazen wijn of 2 joints ,enkel voor dat laatste is onze overheid conservatief of wel kortzichtig en dom !
 • Resist You

  3 jaar geleden
  Op basis van wat gaan ze je eruit halen ? Tuurlijk vooroordelen..Maatschappij!
 • Jo Bosman

  3 jaar geleden
  De bestuurders van die zogenaamde Anonieme wagens rijden ook als zotten. Die haal je er dus ook zo uit. Rechts inhalen, overdreven snelheid enz enz .
 • Kelly Verlinden

  3 jaar geleden
  Ongelooflijk hoeveel mensen het blijven goedpraten dat twee of drie pintjes zeker moet kunnen. Gewoon nultolerantie en bij overtreding rijbewijs kwijt. Voor drugs is er ook een nultolerantie, zelfs softdrugs. Maar alcohol wat een harddrug is, blijft getolereerd en goedgepraat worden.
 1. Met 12 pinten op in auto na minivoetbal: "Je weet hoe dat gaat: match spelen, pintje drinken, match spelen, pintje drinken, en zo de hele dag door"
  Politierechtbank

  Met 12 pinten op in auto na minivoet­bal: "Je weet hoe dat gaat: match spelen, pintje drinken, match spelen, pintje drinken, en zo de hele dag door"

  Onze reporters tekenden deze week alweer enkele opvallende zaken op in 's lands politierechtbanken. Een té enthousiaste minivoetbalspeler, een zelfverklaarde zware ADHD-patiënt, een hardleerse bestuurster die naar de cel werd gestuurd, een agressieveling die zijn speekseltest in twee beet en een man die dronken belde achter het stuur. Voor elk wat wils, zoals dat heet.
 1. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis