De ouders van slachtoffer Mawda woonden de uitspraak bij.
Volledig scherm
De ouders van slachtoffer Mawda woonden de uitspraak bij. © EPA/Belga

Bestuurder van busje waarin Mawda (2) omkwam krijgt vier jaar cel, agent mee schuldig: “Hij is onvoorzichtig geweest”

BinnenlandDe agent die het het dodelijke schot afvuurde waardoor de Iraaks-Koerdische peuter Mawda in de nacht van 16 op 17 mei 2018 overleed, is veroordeeld tot een jaar cel met uitstel. Dat heeft de rechtbank van Bergen beslist. De bestuurder van het busje waarin Mawda overleed, heeft vier jaar effectieve gevangenisstraf gekregen. De begeleider gaat vrijuit. De ouders van het Iraaks-Koerdische meisje mogen intussen definitief in ons land blijven.

249 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  6 maanden geleden
  Dit is een goede reden om politie mensen op straat te laten komen en te staken. Die ouders moeten gestraft worden, die inspecteur heeft zijn werk gedaan . Misschien een fout gemaakt, ok, maar wie maakt geen fouten ? Alleen de politiek? De rechters ? De collega's van die inspecteur hebben een heel goede reden om het werk neer te leggen.
 • nancy dejonge

  6 maanden geleden
  eigenlijk moet de rechter vervolgd worden. Die "stimuleert" de criminelen om geen gevolg te geven aan de politiebevelen !
 • mobius vandenhole

  6 maanden geleden
  En de schuld van de ouders? Die hebben hun kind in deze situatie meegesleurd.
 • Jan Servaege

  6 maanden geleden
  Het is weer een politireke correcte beslissing van diegene die niet verkozen zijn hé mijnheer de staatssecretaris van vreemdelinge zaken.
 • Patrick De Poen

  6 maanden geleden
  Welkom, welkom in het paradijs . Dat is de enige conclusie. Je zou nooit nog willen dat je kind politie wil worden. 10 jaar voor de bestuurder van het busje was nog te weinig geweest. Hij heeft het kindje onopzettelijk gedood. Niet de agent.
 1. Zuid-Frankrijk en andere toeristische bestemmingen kleuren sneller rood op coronakaart: “Cijfers zijn te slecht”

  Zuid-Frank­rijk en andere toeristi­sche bestemmin­gen kleuren sneller rood op corona­kaart: “Cijfers zijn te slecht”

  De overheid heeft een aantal regio’s in Denemarken, Frankrijk, Griekenland en Italië zondag met onmiddellijke ingang rood ingekleurd op de coronakaart. Dat heeft gevolgen voor terugkerende reizigers: niet- of onvolledig gevaccineerde reizigers moeten bij terugkeer een test ondergaan en in quarantaine tot ze een negatief resultaat hebben. De politie verzekert aan VTM NIEUWS dat ze controles uitvoeren aan de grens, onder meer om te checken of terugkerende toeristen het PLF-formulier hebben ingevuld.