Volledig scherm
© De Roeck

Bestuurder die 7-jarige aanreed in Antwerpen was allicht 17-jarige jongen

In Antwerpen is de vermoedelijke bestuurder gevat die zaterdag voor de politie vluchtte en tijdens de daaropvolgende achtervolging een kind van 7 aanreed. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Het gaat om een 17-jarige jongeman.

  1. Biostatisticus Kurt Barbé: “Met dit groeipatroon doorbreken we op 9 november de symbolische grens van 10.000 hospitalisaties”

    Biostatis­ti­cus Kurt Barbé: “Met dit groeipa­troon doorbreken we op 9 november de symboli­sche grens van 10.000 hospitali­sa­ties”

    Amper vijf dagen na het ingaan van een avondklok en het sluiten van de horeca, zijn er alweer nieuwe maatregelen geïntroduceerd. Omdat de cijfers ons daartoe verplichten: in totaal ligger er reeds 3.649 patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Gisteren werden er bijna 500 nieuwe opnames in het ziekenhuis geregistreerd. En het buigpunt van het aantal hospitalisaties is voorlopig niet in zicht, zo berekende biostatisticus Kurt Barbé (VUB).
  2. Vlaamse subsidie voor Brailleliga verdwijnt: "Kans op culturele beleving ontnomen"

    Vlaamse subsidie voor Brailleli­ga verdwijnt: "Kans op culturele beleving ontnomen"

    De Brailleliga verliest vanaf volgend jaar 250.000 euro aan subsidie. De boosdoener is het nieuwe decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk, want de subsidieaanvraag van de vzw kreeg daarop een negatief antwoord. "De Vlaamse regering ontneemt blinden en slechtzienden de kans op culturele beleving", vindt de Brailleliga. Bevoegd minister-president Jan Jambon (N-VA) benadrukt dat de beslissing is genomen door een onafhankelijke beoordelingscommissie.