De politie schermt de 'neutrale zone' af in Brussel tijdens een betoging van de 'Gele Hesjes'
Volledig scherm
PREMIUM
De politie schermt de 'neutrale zone' af in Brussel tijdens een betoging van de 'Gele Hesjes' © Baert Marc

Bestorming van parlement: kan dat ook bij ons? “Ook hier zijn extremistische groepjes, die enkel wachten op de juiste vonk”

De beelden van Trumpsupporters die het Capitool bestormden in Washington gingen de wereld rond. Ook in ons land keken we er met open mond naar. Maar het valt niet uit te sluiten dat ook hier radicale burgers tot actie overgaan, zegt een terreurexpert. “Het extremistische gedachtegoed is afgelopen jaar enórm toegenomen.”

31 reacties

 • Willy van craen

  2 jaar geleden
  Hier kan het veel beter door namelijk voor Vlaanderen enkel VL parlement te herkennen en de in Brussel kamer en senaat overlaten aan de Franstaligen. Geen bloed vergieten of betogen maar onafhankelijkheid afroepen op TV en radio. De groenen, OVLD, SPA en CD&V zullen wel blijven zitten in Vlaanderen.
 • Jan Deblaere

  2 jaar geleden
  Die 800.000 kiezers zijn niet uitgesloten. Maar er is gewoon met andere partijen een meerderheid gevormd. Zo werkt het systeem in België.
 • Mario Van der Linden

  2 jaar geleden
  Zolang ze het VB blijven demoniseren kunt ge niet anders verwachten. Speel het spel eerlijk zoals het hoort in een democratie en sluit geen 800.000 burgers uit !
 • jan boden

  2 jaar geleden
  België is een particratie en geen democratie, that's the difference.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Deze regering heeft een democratische meerderheid in het parlement en vertegenwoordigt dus een meerderheid van de bevolking. Tot spijt van deze die de democratie alleen genegen zijn als die overeenkomt met hun eigen beperkte en persoonlijke visie. Zelf zou ik ook een andere regering verkiezen. Maar als democraat respecteer ik de kiesuitslagen en het resultaat van de coalitiegesprekken. Wie dat niet doet gedraagt zich zoals aanhangers van Trump en Erdogan.