Volgens toxicoloog Jan Tytgat is 'needle spiking' in theorie perfect mogelijk, maar hij stelt er zich toch enkele vragen bij. En hij is niet alleen.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens toxicoloog Jan Tytgat is 'needle spiking' in theorie perfect mogelijk, maar hij stelt er zich toch enkele vragen bij. En hij is niet alleen. © getty/PN

Bestaat ‘needle spiking’ echt of is het een fabel? “We moeten sceptisch zijn”

Enkele KV Mechelen-supporters die gisteravond onwel zijn geworden zeggen dat ze een prik hebben gevoeld. Mogelijks zijn ze het slachtoffer van ‘needle spiking’, waarbij ze zonder het te beseffen werden gedrogeerd door middel van een injectienaald. Het fenomeen dook vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk op, maar hoewel er meer dan duizend klachten over werden ingediend, zijn er nooit harde bewijzen gevonden. Daardoor vragen experts over heel de wereld zich voorzichtig af of ‘needle spiking’ wel echt bestaat, en of het niet gewoon een ‘urban legend’ is. “Het is vreemd dat er nog nooit gebruikte naalden zijn teruggevonden”, zegt toxicoloog Jan Tytgat.

9 reacties

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 maand geleden
  Marcel Bontinck, volledig eens met jou man.
 • Marcel Bontinck

  1 maand geleden
  Daar is een naam voor,massahysterie.
 • Marlene De Smedt

  1 maand geleden
  Hopelijk krijgt men hierover snel uitsluitsel. Ofwel heeft iemand echt iets toegediend aan niets vermoedende mensen, ofwel hebben diezelfde mensen zelf iets gebruikt waar zij onwel van werden en hebben zij een verhaal verzonnen als excuus. Heeft men op alcohol getest?
 • Jef Keppens

  1 maand geleden
  Zo snel mogelijk een straf in een wettekst gieten en goedkeuren. Zo kunnen de criminelen die dit doen direct zwaar gestraft worden. Liefst met 5 jaar cel (effectief) en een schadevergoeding aan het slachtoffer. Dit bezorgt de slachtoffers grote trauma's!
 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  In het bloed kunnen honderden stoffen worden gespoten, en voor ieder product is een test nodig. Dat kost dus duizenden Euro's, en niemand kan alles testen. Niet moeilijk dat nog niks werd gevonden. Wat moet er gezocht worden??