Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

Besmettingscijfers in scholen gedaald tijdens 2 weken voor vervroegde kerstvakantie

In de laatste 2 weken voor de vervroegde kerstvakantie zijn de besmettingscijfers in de scholen gedaald. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de CLB's. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) grijpt de cijfers aan om opnieuw te pleiten tegen een sluiting van de scholen.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. INTERVIEW. Paul Magnette: "We gaan nu maandag de scholen sluiten. Dat is absurd! Een politiek compromis”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Paul Magnette: "We gaan nu maandag de scholen sluiten. Dat is absurd! Een politiek compromis”

  We moeten niet te hard struikelen over de discussies in de regering, vindt PS-voorzitter Paul Magnette (50). “Conflict is de essentie van politiek. Je kan niet verwachten dat twintig ministers van zeven partijen voortdurend lachen en roepen: ‘Tous ensemble!’” Dat hij als een schoonmoeder het de regering-De Croo moeilijk maakt, ontkent hij. “Moi? Laurette Onkelinx vindt mij zelfs nog een watje.”
 2. Dit ligt op tafel van het Overlegcomité: alles kan, behalve versoepelen
  PREMIUM

  Dit ligt op tafel van het Overlegco­mité: alles kan, behalve versoepe­len

  Nog even de kat uit de boom kijken of toch nu al de duimschroeven aandraaien? Het privéleven wordt door het Overlegcomité allicht opnieuw uit de wind gezet, maar supporteren voor je favoriete voetbalploeg zal hoogstwaarschijnlijk even niet meer kunnen. Voor de federale regering was een volledige sluiting van de fitness, de theaterzaal, de cinema en alle andere binnen- en buitenactiviteiten gisterenavond zelfs geen taboe meer. Dit is het menu waar het overlegcomité haar kerstpakket uit kan samenstellen.
 3. (Horeca-)ondernemers op vooravond Overlegcomité: “Niet zoals in Nederland alstublieft!”
  PREMIUM

  (Horeca-)onderne­mers op vooravond Overlegco­mité: “Niet zoals in Nederland alstu­blieft!”

  Gaan de horeca, alle niet-essentiële winkels en de niet-medische contactberoepen opnieuw dicht? Of beslist het Overlegcomité dat bijkomende maatregelen voldoende zijn om de omikronvariant van het coronavirus in toom te houden. Woensdag wordt beslist wat nodig wordt geacht om ons gezondheidssysteem rechtop te houden. We vroegen aan (horeca-)ondernemers wat zij vrezen en waar ze in deze kersttijd op hopen.