Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © Photo News

Besmette Belgen melden nauwelijks contacten: “Speel aub volledig open kaart”

Belgen bij wie is vastgesteld dat ze zijn besmet met het coronavirus, zijn terughoudend met het melden van hun contacten. Viroloog Steven Van Gucht van het Crisiscentrum deed maandag een oproep om “volledig open kaart te spelen”.

60 reacties

 • Rozemieke Fritz

  8 maanden geleden
  Zouden de experts en de regering eens eerst open kaart spelen en ons niet aan het lijntje houden met van alles en nog wat.
 • Erwin V.D.

  8 maanden geleden
  Ik werd 2x gecontacteerd omdat mijn echtgenote besmet geraakte als werknemer in WZC. Geen enkele keer heeft men mij gevraagd met wie ik in contact gekomen was. Wel heb ik bezoek gekregen van een tracer en ook die vroeg mij niet naar de contacten, nu die waren er ook niet omdat ik vanaf het begin voor mezelf in lock down blijf. Eveneens 3x telefoon op 3 dagen van contacttracers met de vraag of ik verantwoordelijke ben van WZC! Dit systeem loop gewoon vierkant en de ene weet niet van de andere!
 • Peter Cortens

  8 maanden geleden
  Hoe zit het met de testen jongens ? Productie in eigen land van beschermingsmateriaal ? Een goed georganiseerde en gerichte verdeling van mondmaskers ? Laat die drones en apps en andere fancy rommel maar tot ge de basics in orde hebt. Ik vind taxonweb al een mirakel.
 • Luc Repriels

  8 maanden geleden
  Je moet je contacten toch beschermen...dus doorgeven wat is het probleem.
 • Arifiene De Laet

  8 maanden geleden
  Tja ik zou ook niet veel kunnen doorgeven. Mijn man is risicopatient maar die komt helemaal niet buiten (agorafobie). De kinderen blijven ook binnen. Ik ga wel langs bij een bejaard familie lid die in de hoge risico groep zit en hulp nodig heeft met sommige dingen in huis en met boodschappen en eventueel opbergen ervan. Als ik boodschappen ga doen blijf ik netjes op afstand en de mensen in de winkel ken ik dan niet. Hoe moet ik aan 5 contacten komen?
 1. Komt vaccinatie van ziekenhuispersoneel in gedrang? “We moeten impact van verlaagde levercijfers nog bekijken”

  Komt vaccinatie van ziekenhuis­per­so­neel in gedrang? “We moeten impact van verlaagde levercij­fers nog bekijken”

  Nu Pfizer heeft bekendgemaakt dat het volgende week 40 procent minder vaccins kan leveren, bestaat de kans dat vaccinaties in de ziekenhuizen - die normaal volgende week zouden starten - vertraging zullen oplopen. “We bekijken nog wat de impact zal zijn van de verlaagde levercijfers voor de vaccinaties in de ziekenhuizen”, zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De verdere vaccinaties in de woonzorgcentra zouden niet in het gedrang komen.
 2. OVERZICHT. Trends blijven in dalende lijn

  OVERZICHT. Trends blijven in dalende lijn

  De voorbije 24 uur hebben 27 patiënten het ziekenhuis mogen verlaten, er werden ook 43 nieuwe patiënten opgenomen. Op de afdeling intensieve zorg is er na de lichte stijging gisteren (+7) opnieuw sprake van een daling: momenteel liggen daar 342 coronapatiënten, dat zijn er 3 minder dan gisteren. Er werden helaas ook opnieuw 28 overlijdens gerapporteerd, waardoor de dodentol tot 9.080 stijgt. Het welbekende weekendeffect lijkt wel sterk te spelen bij deze zondagse cijfers.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw