Mohamed Abrini
Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Abrini © BELGA

Beschuldigden terreurproces ergeren zich aan transport en fouillering: “Als het zo blijft, zeg ik niets meer”

Zes en een half jaar nadat de bommen insloegen in Zaventem en Maalbeek, was het vanochtend eindelijk zover: het terreurproces ging van start, door velen ‘het proces van de eeuw’ genoemd. Het moest een eerste administratieve zittingsdag worden, tot Mohamed Abrini plots het woord nam. “Ik voel mij al zeven jaar het slachtoffer van wraak”, klonk hij met verheven stem over de manier waarop hij opgesloten en getransporteerd wordt. Zijn uitspraken dreigen nu nog een staartje te krijgen.

 1. Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen
  Zemst

  Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen

  Aan de sluis op de Zenne in Zemst is deze voormiddag de fiets gevonden van de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de rivier is gevallen. De fiets lag op een twintigtal meter van de sluis en werd herkend door de familie van het slachtoffer. Er is deze middag ook een duiker het water ingegaan, maar de zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren. Ondertussen is de zoekactie weer stopgezet. Die zou pas binnen drie dagen hervat worden.
 2. Michaël Van Droogenbroeck (44) springt geregeld bij in uitvaartcentrum: “Die dankbaarheid vind je nergens anders”
  PREMIUM

  Michaël Van Droogen­broeck (44) springt geregeld bij in uitvaart­cen­trum: “Die dankbaar­heid vind je nergens anders”

  Uitvaartmedewerker staat sinds kort op de lijst met knelpuntberoepen. Maar VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck (44) droomde als kind al over een job als begrafenisondernemer. Hij springt geregeld bij in een plaatselijk uitvaartcentrum en praat afscheidsplechtigheden aan mekaar. “Opbaren kan je leren, maar het moment dat de familie hun geliefde terugziet, is veel pakkender.”
 3. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.