ANP & Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP & Photo News

Beschermt een tweede boosterprik beter tegen coronavarianten? En zullen er nog bijwerkingen zijn? Alles wat je moet weten over de nieuwe vaccinatiecampagne

Alle 18-plussers kunnen in het najaar een tweede boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Vanaf september komen de risicogroepen en de zorg aan de beurt. Maar nu het leven stilaan weer normaal lijkt, hoeveel zin heeft dat nog? We vroegen het aan vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).

 1. Hoe voelen patiënten het geneesmiddelentekort? “Ik halveer nu zelf mijn pillen met een speciale machine voor de juiste dosis”
  PREMIUM
  4

  Hoe voelen patiënten het geneesmid­de­len­te­kort? “Ik halveer nu zelf mijn pillen met een speciale machine voor de juiste dosis”

  “Sorry, maar dat geneesmiddel is er momenteel niet”: het wordt stilaan een standaardzin bij de apothekers in ons land. De laatste maand waren 379 geneesmiddelen - vaak tijdelijk - onbeschikbaar en er is niet altijd een alternatief voorhanden. Hoe voelen patiënten en artsen het geneesmiddelentekort? “We kunnen niet altijd dezelfde kwaliteit van medicatie garanderen”, zegt neuroloog Patrick Santens (UZ Gent).
 2. Alle volwassenen mogen vanaf september tweede booster halen
  PREMIUM

  Alle volwasse­nen mogen vanaf september tweede booster halen

  Alle 18-plussers kunnen in het najaar een tweede boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Vanaf september komen de risicogroepen aan de beurt, samen met mensen werkzaam in de zorgsector. Dat staat in de aanbeveling van de Hoge Gezondheidsraad die Het Laatste Nieuws kon inkijken en waarmee de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid morgen aan de slag gaat. Wanneer is wie aan de beurt? En zal die booster al een aangepast vaccin zijn?