BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bert Anciaux (sp.a) hekelt "populistisch spel" rond Senaat

PolitiekSp.a-senator Bert Anciaux ergert zich blauw aan de manier waarop er gediscussieerd wordt over het voortbestaan van de Senaat. Hij spreekt van een "populistisch spel" waarbij de Senaat ten onrechte wordt afgeschilderd als een overbodige en geldverslindende instelling.

61 reacties

 • marc castermans

  4 jaar geleden
  Dit is het soort politieker waardoor je een hekel krijgt aan politiek. Verkozen dankzij papa, een deftig snoetje, af en toe een traantje op het gepaste moment en je zit gebakken voor het leven. Van rechts naar links met wat tussenstoppen, il faut le faire.
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Ach nee ,komt iemand vertellen die heel zijn leven niks maar ook niks heeft verwe-zenlijkt ,hoe denk je dat dit hekelt,het enige wat ie gedaan heeft zijn eigen job steeds veilig stellen,maar zoontje van komt plots zich roeren en als ie zich roert komt ie met de meest onnozele voorstellen ,weet je nog dat ie voorstelde dat het volledige nala-tenschap naar vader Staat zou moeten gaan bij overlijden,komt eentje vertellen die alles in zijn schoot heeft geworpen gekregen en niet weet wat werken is.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Magnette is nochtans een socialist. Maar dan wel een hele slimme.
 • geert joseph

  4 jaar geleden
  De afschaffing van de senaat komt neer op een jaarlijkse besparing van 7% op de kostprijs van onze democratie ( aan parlementen en regeringen).
 • Frank De Rycke

  4 jaar geleden
  Lap ...het bleiterke is er ook weer , zijn betaalde postje staat op de helling want deugd voor niks anders , nergens moeten ze hem haha