BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bert Anciaux (sp.a) hekelt "populistisch spel" rond Senaat

PolitiekSp.a-senator Bert Anciaux ergert zich blauw aan de manier waarop er gediscussieerd wordt over het voortbestaan van de Senaat. Hij spreekt van een "populistisch spel" waarbij de Senaat ten onrechte wordt afgeschilderd als een overbodige en geldverslindende instelling.

61 reacties

 • marc castermans

  1 jaar geleden
  Dit is het soort politieker waardoor je een hekel krijgt aan politiek. Verkozen dankzij papa, een deftig snoetje, af en toe een traantje op het gepaste moment en je zit gebakken voor het leven. Van rechts naar links met wat tussenstoppen, il faut le faire.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  Ach nee ,komt iemand vertellen die heel zijn leven niks maar ook niks heeft verwe-zenlijkt ,hoe denk je dat dit hekelt,het enige wat ie gedaan heeft zijn eigen job steeds veilig stellen,maar zoontje van komt plots zich roeren en als ie zich roert komt ie met de meest onnozele voorstellen ,weet je nog dat ie voorstelde dat het volledige nala-tenschap naar vader Staat zou moeten gaan bij overlijden,komt eentje vertellen die alles in zijn schoot heeft geworpen gekregen en niet weet wat werken is.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Magnette is nochtans een socialist. Maar dan wel een hele slimme.
 • geert joseph

  1 jaar geleden
  De afschaffing van de senaat komt neer op een jaarlijkse besparing van 7% op de kostprijs van onze democratie ( aan parlementen en regeringen).
 • Frank De Rycke

  1 jaar geleden
  Lap ...het bleiterke is er ook weer , zijn betaalde postje staat op de helling want deugd voor niks anders , nergens moeten ze hem haha
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Opnieuw vaccinatiewinst: centra halen ook bij Johnson & Johnson zes dosissen uit flesje van vijf

  Opnieuw vaccinatie­winst: centra halen ook bij Johnson & Johnson zes dosissen uit flesje van vijf

  Hoewel de leveringen voorlopig nog erg beperkt blijven, valt er toch ook wat goed nieuws te rapen van het Johnson & Johnson-front in de vaccinatiecampagne. Na de vaccins van de andere producenten kunnen nu ook daar meer dosissen uit een flacon gehaald worden. Met zes dosissen in plaats van de officiële vijf betekent dat opnieuw een winst van 20 procent. Voor de vier producenten samen zullen we in drie maanden tijd zo 1,9 miljoen vaccins extra kunnen zetten.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser