Bernard Tapie.
Volledig scherm
Bernard Tapie. © AFP

Bernard Tapie klaagt Luikse advocaat aan voor fraude

De Franse zakenman Bernard Tapie heeft een klacht ingediend tegen een Luikse advocaat en universiteitsprofessor voor juridische oplichting op het Belgische en Franse grondgebied. Dat schrijft Le Soir. De soort van oplichting ("escroquerie au jugement") wordt in het Franse strafrecht gebruikt wanneer iemand "frauduleuze manoeuvres uitvoert gericht op het misleiden" van de rechters en de rechtbanken.

1 reactie

 • RENE LENAERTS

  4 weken geleden
  Soms doet de identiteit van de klager twijfelen aan de gegrondheid van de klacht. Er bestaat een spreekwoord over potten en ketels...
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas