Van de ondervraagde artsen geeft 97 procent aan dat ze patiënten zullen aanraden zich te laten vaccineren.
Volledig scherm
Van de ondervraagde artsen geeft 97 procent aan dat ze patiënten zullen aanraden zich te laten vaccineren. © Photo News

Bereidheid om zich te laten vaccineren enorm gestegen bij artsen

De bereidheid om zich te laten vaccineren is enorm gestegen bij artsen in ons land. Dat blijkt uit een enquête die Medische Wereld, dat opleidingen verzorgt in de sector, de voorbije maand hield bij duizend artsen. Meer dan 90 procent wil zich laten vaccineren, klinkt het. De organisatie roept ook op tot een switch in de vaccinatiestrategie.

6 reacties

 • GUIDO BAETSLE

  2 weken geleden
  Geen probleem iedereen vrij, maar wie zich niet laat vaccineren geen toegang op trein ,tram ,bus , cafe, cinema, restaurant enz .
 • Danny Holdensrath

  2 weken geleden
  Niet laten testen is topvorm van egoïsme.
 • Ronny Toch

  2 weken geleden
  Ik weet van een arts die wacht op Oxfort. En een tandarts die zegt te stoppen indien hij verplicht wordt. Begrijp ik weet het niet
 • franky mattheyssens

  2 weken geleden
  Dat huisartsen ondanks hun medische opleiding aangeven niet te weten hoe die vaccins werken vind ik eerlijk gezegd heel verontrustend. Iedereen met een beetje verstand (helaas niet dik gezaaid onder de bevolking weten we sinds de uitbraak) weet dankzij de media en een beetje gericht zoekwerk perfect hoe al die verschillende vaccins werken en dat zonder een medische opleiding.
 • Ivan De Bakker

  2 weken geleden
  Ik mis een heel belangrijk cijfer, namelijk hoeveel procent geantwoord heeft op de enquete. Het is duidelijk dat een arts die zich niet wil laten vaccineren bijna nooit zal reageren op zo'n enquete (op die 9% na dan), aangezien het antwoord een impact kan hebben op zowel het privé- en professioneel leven. Als van de 1000 aangeschreven artsen er maar 500 gereageerd hebben, dan mag je eigenlijk veronderstellen dat die andere 500 geen risico wilden nemen door te antwoorden...
 1. HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Dit is jullie mening

  Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"