BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Benoeming Cédric Frère in Regentenraad was beslissing van regering: "Politiek gekonkel van pure machtspartij"

De benoeming van Cédric Frère in de Regentenraad van de Nationale Bank was een beslissing die binnen de regering werd genomen. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), bij monde van vicepremier Jan Jambon, in de Kamer verklaard. Oppositiepartijen Groen en Vuye & Wouters reageerden bijzonder scherp op die beslissing.

53 reacties

 • Line Breemer

  3 jaar geleden
  Die postjespakkerij zorgt nog eens voor het failliet van Belgie...... Griekenland achterna...
 • Stephaan Vos

  3 jaar geleden
  Ben aanhanger van NVA. Maar dit is voor mij de stap te ver. De uitwas van de uitverkoop van Vlaanderen kan verder gaan.
 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  En wie waren de "geschikte" kandidaten dan wel ? Van Besien ? Voor de Groene mamzel ? Of Termont misschien ? Voor de "overige" oppositie ? PS hadt waarschijnlijk Mayeur op het oog. Feit is, de kleinzoon van Frère "hoeft" alvast niet te "graaien". MR-minded of niet !
 • guido Bervoets

  3 jaar geleden
  De politieke benoemingen en de vriendjespolitiek worden hier met man en macht verdedigd door de N-VA fanclub die op die partij hebben gestemd omdat ze een hekel hadden aan politieke benoemingen en vriendjespolitiek. Maar wat ik nog het meest beschamend vond was dat J. Jambon nog niet het lef had om in Villa Politica een gesprek aan te gaan met Linda De Win en mvr.Van Vaerenbergh stuurde om naast Meyrem Almaci af te gaan als een gieter. Genante klussen worden overgelaten aan het voetvolk.
 • Huang Huifei

  3 jaar geleden
  Groen, en vooral Groen Antwerpen / Borgerhout, wil niet dat er over de Roma, noch over de nieuwe lucratieve functie van de echtgenote Van Besien gepraat wordt. Er mag daar geen 'gerucht' aan gegeven worden, jammer het kon heel goed klinken over hun nieuwe geluidsinstallatie, gesponsord door de Lijn / Meeuws. Mvg Vancoillie Marc
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar