Studeren en werken in de Baltische staten zal voortaan vlotter moeten verlopen.
Volledig scherm
Studeren en werken in de Baltische staten zal voortaan vlotter moeten verlopen. © ANP

Benelux en Baltische staten erkennen elkaars diploma's hoger onderwijs

De Benelux-landen en de Baltische staten hebben maandag een verdrag over de automatische wederzijdse erkenning van diploma’s hoger onderwijs gelanceerd. Wie in een van die landen wil werken of verder studeren, mag er voortaan zeker van zijn dat het niveau van de graad automatisch wordt erkend in dat land.

3 reacties

 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Dat ze dat ook eens in de zorg zouden doen, want daar duurt het vaak een jaar voor de papieren in orde zijn, tegen die tijd haken er veel af.
 • Nadine Abe

  1 jaar geleden
  Maar dan ook in de taal of talen van het land waar de studie word voortgezet.
 • Dirk Verschuren

  1 jaar geleden
  Fantastisch. Studeren mag beloond worden.
 1. Dries Van Langenhove (29) stopt als Kamerlid voor Vlaams Belang: “Mijn tijd en energie kan op andere plaatsen meer betekenen”
  Politiek

  Dries Van Langenhove (29) stopt als Kamerlid voor Vlaams Belang: “Mijn tijd en energie kan op andere plaatsen meer betekenen”

  Dries Van Langenhove stopt onmiddellijk met zijn mandaat als federaal parlementslid. Dat vernam de redactie van HLN uit goede bron en werd ook bevestigd door Van Langenhove zelf tijdens een persconferentie op het hoofdkwartier van Vlaams Belang. “Ik heb me altijd al meer activist gevoeld dan politicus.” Er hangt hem ook nog de rechtszaak rond racistische uitlatingen in het kader van de extreemrechts jongerenbeweging Schild & Vrienden boven het hoofd.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 3. Tienerjongen in elkaar geslagen in Spectrumcollege in Beringen: “Veel leerlingen kampen nu met een schuldgevoel omdat ze niet hebben ingegrepen”
  PREMIUM
  Beringen

  Tienerjon­gen in elkaar geslagen in Spectrum­col­le­ge in Beringen: “Veel leerlingen kampen nu met een schuldge­voel omdat ze niet hebben ingegrepen”

  Er zijn beelden opgedoken van een leerling van het Spectrumcollege in Beringen die door een aantal medeleerlingen wordt aangevallen en tegen de grond wordt gewerkt. Volgens de directie dateren de beelden van 20 januari en circuleerden ze kort na het incident even op sociale media, maar verdwenen ze later weer van het net. Vandaag duiken ze echter weer op, ditmaal in de media.