Belga
Volledig scherm
© Belga

Bende van Nijvel: 'De Reus' is ontmaskerd

Na 35 jaar is 'De Reus' van de gevreesde Bende van Nijvel eindelijk ontmaskerd. Volgens het gerecht gaat het om een intussen overleden ex-rijkswachter uit Aalst en voormalig lid van elite-eenheid Groep Diane.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. België krijgt boete van 125.468,16 euro per dag van Europese Commissie

  België krijgt boete van 125.468,16 euro per dag van Europese Commissie

  De Europese Commissie legt België een boete van 125.468,16 euro per dag op voor het niet omzetten van richtlijnen in nationaal recht. Dat schrijft L'Echo vandaag. De Commissie had in juli aangekondigd dat het België voor het Europees Hof van Justitie daagde voor het niet respecteren van de termijnen voor de omzetting van de richtlijnen. Het Hof van Justitie moet nu oordelen of de eis van de Commissie gevolgd wordt of niet.
 3. Advocaat Dutroux geeft zichzelf vier jaar om kindermoordenaar vrij te krijgen: "25 jaar in de gevangenis is lang genoeg"

  Advocaat Dutroux geeft zichzelf vier jaar om kindermoor­de­naar vrij te krijgen: "25 jaar in de gevangenis is lang genoeg"

  Freddy Horion, de 'Vampier van Muizen' en Marc Dutroux. Ze zijn veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Van Eyken blijft liever in de cel (dat bleek uit de 'Pano'-reportage deze week), Horion en Dutroux hebben wél plannen. "Vier jaar", geeft Dutroux' advocaat Bruno Dayez zichzelf om de kindermoordenaar vrij te krijgen. "25 jaar in de cel is lang genoeg", zei hij in een radio-interview. Hij start een campagne.