Ben Weyts
Volledig scherm
Ben Weyts © VTM NIEUWS

Ben Weyts pleit opnieuw voor opening van zomerscholen: “Om leerachterstand te voorkomen"

Aanstaande maandag 18 mei openen scholen opnieuw de deuren. Dat gebeurt mondjesmaat waardoor heel wat leerjaren nog steeds niet welkom zijn, al zeker tot 8 juni. Om leerachterstand bij de leerlingen van die leerjaren te voorkomen, pleit Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bij VTM NIEUWS nogmaals voor de opening van een zomerschool. 

43 reacties

 • lode wijk

  3 jaar geleden
  Op al die donderdagen hadden ze geen lessen nodig, onder het mum van klimaat betoging, nu zouden ze moeten inhalen, tja het zou verplicht moeten zijn, ook als er geen corona was geweest, als je ziet hoe lang de politica naar school gegaan zijn en nog maar zo slim zijn dat ze, noch kunnen bestellen, rekenen, redeneren en powerpoints maken , onderwijs is hoognodig.
 • Yvette Dekleermaeker

  3 jaar geleden
  Misschien ook eens scholen voor politici beginnen waar wordt aangegeven wat burgers verwachten. Ik heb het gevoel dat politici in hun 'ivoren torens' ver weg zijn van alles maar wel perfect weten wat anderen dienen te doen. WIj weten echter heel goed wat jullie dienen te doen dus begin er maar aan. 1 jaar na verkiezingen en nog niets bereikt. Een regelrechte schande. In het bedrijfswereld zou je al lang ontslaan zijn met een C4 voor onbekwaamheid zonder recht op een vergoeding.
 • leopold van heurck

  3 jaar geleden
  Dringend nieuwe minister voor onderwijs ,Weyts bakt er niets van.
 • Sudenaz Bozdemir

  3 jaar geleden
  Sorry maar de kinderen zitten al 2 maanden thuis de kinderen willen vakantie om te rusten
 • Jan Opgenhaffen

  3 jaar geleden
  Zomerscholen gratis. Meneer de minister, gratis bestaat niet. Moeten de ouderen dit dan ook nog betalen?