Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil niet panikeren en de beslissingen elke dag bijsturen
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil niet panikeren en de beslissingen elke dag bijsturen © Photo News

Ben Weyts neemt geen extra maatregelen in lagere scholen na uitbraken corona

Van de bijna vierduizend scholen in Vlaanderen waren er vrijdag achttien volledig gesloten na uitbraken van het coronavirus, al dan niet van de Britse variant. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft alvast advies gevraagd aan de Risk Assessment Group. Intussen blijft het aantal besmettingen bij kinderen jonger dan tien jaar toenemen.

36 reacties

 • Bothuyne Rita

  1 maand geleden
  Mr Weyts denk eens niet aan uw eigen persoon en postje!
 • didier snacken

  1 maand geleden
  Mr. Weyts, ik begin jouw beleid beu te worden, respect dat je vecht voor de educatie van kinderen maar hier begint meer achter te zitten... dit kan je niet meer verklaren owel ben je echt dom of is er een verborgen economische agenda? Mits de nodige ondersteuning door leerkrachten kunnen kinderen lagere school perfect afstandsonderwijs krijgen... waarom weigeren?
 • jef de boeck

  1 maand geleden
  Scholen zijn als een besmettingsboostzer . Dat is nu Europees zelfs erkent .
 • Pascal Depeizer

  1 maand geleden
  Mensen met kinderen worden zot als ze er zelf moeten voor zorgen een ganse dag :) Ze moeten voor opvang zorgen en betalen. Als ze in ploegen werken heeft degene die de vroege heeft geen rust in de namiddag , en de ander in de late geen rust in de ochtend. Alles heeft zijn redenen waarom ze de scholen willen openhouden of toedoen. Bij de fabrieken is er maar 1 reden om ze open te houden en dat is geld , en geld beslist wat er gaat gebeuren in de wereld. Geld is nochtans gratis bij ECB
 • Dirk Tuymans

  1 maand geleden
  Deze pipo moeten ze opsluiten. Das alles
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Herman Goossens trekt voorafgaand aan Overlegcomité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens trekt vooraf­gaand aan Overlegco­mité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met de Britse variant. “We hebben nog steeds niet door wat er aan het gebeuren is: als we niet snel ingrijpen, dreigt een nieuwe pandemie met deze Britse variant”, vertelt de professor microbiologie. Hij roept daarom nogmaals op om de maatregelen strikt op te volgen.
 1. Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervolging
  Play

  Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervol­ging

 2. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst