Of het een goede keuze was om alle scholen in code geel te laten opstarten, valt uit de huidige cijfers nog niet af te leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Of het een goede keuze was om alle scholen in code geel te laten opstarten, valt uit de huidige cijfers nog niet af te leiden. © BELGA

Ben Weyts countert beeld dat het hele onderwijs al in quarantaine zit: “Er zijn 638 leerlingen en 86 personeelsleden besmet, dat is 0,05 procent”

Het schooljaar is twee weken bezig, en iedereen kent wel een school waar iemand getest moest worden. Zo groeit het beeld dat het hele onderwijs al in quarantaine zit. Om dat in perspectief te plaatsen, pakt minister Ben Weyts (N-VA) uit met officiële cijfers: bij exact 638 leerlingen (0,05 procent) en 86 personeelsleden (0,05 procent) is een coronabesmetting vastgesteld.

26 reacties

 • Peter Sanchez

  4 maanden geleden
  Dank u, minister Weyts, voor het respect dat u toont voor uw leerkrachten. Een zieke leerkracht meer of minder maakt niet veel uit. Er is al zo weinig respect voor ons beroep. U geeft het goede voorbeeld aan de jeugd en de maatschappij!
 • Jess Degrauwe

  4 maanden geleden
  10 miljoen inwoners, 10.000 doden in België = 0,001 evenals 100.000 besmettingen = 0,01. Waar zit hem het probleem? Wetende dat 0,05 (5 x meer dan de besmettingen onder de bevolking) geen enkel probleem blijkt te zijn.
 • Jan Van Gent

  4 maanden geleden
  Het probleem is dat Weys iemand is als hij het gedroomd heeft moet het gebeuren ook als was het een nachtmerrie. Het enige wat telt is wat hij heeft verkondigd dat het wordt gevolgd of het al dan niet fout is maakt niet uit daar kan hij niet tegen. Een groot kind die denkt alles te kunnen , mogen en weten. En BDW laat dit alles maar gebeuren die is nog aan het treuren over de nieuwe regering waar hij naast pakte.
 • sandra peeters

  4 maanden geleden
  Scholen toe voor nog verder uit de hand loopt
 • Philip Smits

  4 maanden geleden
  De regels worden niet gevolgd en de risico's zijn veel groter dan men beweert.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph