Faroek Özgünes
Volledig scherm
Faroek Özgünes © VTM NIEUWS

Ben je strafbaar als je naaktbeelden van anderen ontvangt? Faroek beantwoordt de belangrijkste vragen

Onze expert justitie Faroek boog zich vanavond in de studio van VTM NIEUWS over enkele belangrijke vragen omtrent de naaktbeelden van enkele BV’s die ondertussen al tussen duizenden Belgische gsm-nummers werden uitgewisseld. 

4 reacties

 • Elle Devee

  6 maanden geleden
  Ze zouden beter zo snel reageren als onbekende tieners getroffen worden. Dat zijn pas naïeve slachtoffers. Deze 3 'volwassen?' heren hadden beter moeten weten. Wat je op het internet gooit is nooit privé.
 • Yves Gysel

  6 maanden geleden
  Juridisch gezien heeft Farouk gelijk. De praktijk is echter helemaal anders. Die beelden zijn al door duizenden mensen verspreid. Praktisch gezien onmogelijk om al die mensen te gaan vervolgen. Daarenboven werken veel mensen via een VPN provider en is dan al het dataverkeer met minstens 128 bits encryptie versleuteld. De providers zoals een Telenet of Proximus, die wettelijk verplicht worden om uw traffic-verkeer bij te houden, hebben dan totaal niets aan deze data.
 • Mi Janssens

  6 maanden geleden
  Ze zijn er allemaal zeer snel bij alle hens aan dek vanuit hogerhand, ministers,media, politie iedereen erop, ik zou wensen dat ze zo snel waren voor jonge tieners. Deze mannen zijn geschonden in hun privé maar wisten wat ze deden en zijn bang voor hun imago is iets anders. Dus leg dat eerlijk uit en maak geen klasse verschil. Iedereen doet wat ze wil tenslotte.
 • Ilse Van Deuneghem

  6 maanden geleden
  Ben je strafbaar als je naakt beelden over bv’s verspreid? Waarom over bv’s ... voor de “gewone mens” dan niet? Als ze er geen gemaakt hadden konden ze niet verspreid worden ... tis niet omdat het over bv’s gaat dat het erger is !
 1. Advocaat Stan Van Samang: “Verspreiden van dergelijke beelden is een misdrijf, ongeacht wie slachtoffer is”
  Showbizz

  Advocaat Stan Van Samang: “Versprei­den van dergelijke beelden is een misdrijf, ongeacht wie slachtof­fer is”

  Stan Van Samang (41) heeft klacht ingediend tegen onbekenden omdat er al enkele dagen naaktfoto’s van hem en twee andere BV’s circuleren via WhatsApp en andere sociale media. Dat melden de advocaten van de zanger in een persbericht. Wie de beelden publiceert en verspreidt, riskeert een dwangsom van 10.000 euro. “Dit komt bijzonder hard aan bij Stan”, zegt advocaat Patrick Hofströsller bij VTM NIEUWS. “Hij heeft dan ook gevraagd om er zeer krachtdadig tegen op te treden.”
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis