Viroloog Steven Van Gucht ziet weinig kans op besmetting via water. "Het gevaar zit bij de interactie tussen mensen", zegt hij.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht ziet weinig kans op besmetting via water. "Het gevaar zit bij de interactie tussen mensen", zegt hij. © Van Droogenbroeck/Photo News

Ben je in zwembad veilig voor het virus? En wat met zwemmen in vijver of in zee?

De Nationale Veiligheidsraad heeft nog geen datum vooropgesteld waarop zwembaden mogen heropenen. Maar in zwembadwater zit chloor: kan je daarin besmet raken? En wat met een zwemvijver of in zeewater? Ben je daar veilig voor het virus?

30 reacties

 • Nick Lersberghe

  1 jaar geleden
  @Thomas De Lighbuer Groot gelijk, maar bacteriën zijn echter geen dieren, zij behoren tot hun eigen domein van de Bacteria. Dieren (samen met planten en protisten) zijn eukaryoten (hebben een celkern) waar bacteriën dit niet hebben.
 • Carlos Simonis

  1 jaar geleden
  Het is wat met die corona virus, ik onderschat het niet, maar er is wel heel veel bangmakerij op sociaal media. De een viroloog spreekt de ander tegen, voor een leek moeilijk te begrijpen. Ik respecteer mensen die bang zijn voor de corona, en houd mij aan de regels die opgelegd zijn. In mijn eigen privé leven, bezoek ik wel mensen die het corona niet nauw nemen net zoals ik achter gesloten deuren. Wij laten ons niet opsluiten, ondanks dat wij tot de risico groep behoren.
 • Danny Buyse

  1 jaar geleden
  Er bestaan inderdaad nuttige virussen die o.a. slechte bacteriën opruimen. Bacteriën zijn ook nuttig. Je kan zelfs probiotica bacteriën waar miljarden goede bacteriën inzitten als supplement nemen die noodzakelijk zijn voor gezonde darmflora. Veel van onze moderne voeding bevat een hoog gehalte aan slechte bacteriën die de werking, evenwicht en gezondheid van de darmen negatief beïnvloeden en in het slechtste geval kan leiden op lange termijn tot poliepen en zelfs darmkanker.
 • lieven Baats

  1 jaar geleden
  @Tomasz Deligbuer : geloof het of niet, maar er bestaan nuttige virussen : bacteriofagen, zou een mogelijks alternatief kunnen zijn voor anti-biotica.
 • paul van de velde

  1 jaar geleden
  Er overal ver van weg blijven dat is het veiligste en beste. En anders moet je er ook maar u plan mee trekken.