Minister van Mobiliteit François Bellot (MR).
Volledig scherm
Minister van Mobiliteit François Bellot (MR). © BELGA

Bellot: "Fusie tussen NMBS en Infrabel mag geen taboe meer zijn”

binnenlandFederaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat er gesproken wordt over een hereniging van de openbare spoorbedrijven NMBS en Infrabel. Dat staat in de kranten La Libre Belgique en La Dernière Heure.

51 reacties

 • johan vankeirs

  2 jaar geleden
  Juist Paul u hebt 100% gelijk.De NMBS moet één maatschappij zijn gelijk vroeger.Die verdeling heeft de problemen alsmaar groter gemaakt zowel voor het bedrijf als voor het personeel.Dat de minister daar maar werk van maakt.Deze problemen slepen al veel te lang aan met alle gevolgen vandien..
 • paul piens

  2 jaar geleden
  onnozelaars, men had de NMBS nooit mogen verdelen in verschillende clubje. Maar ja men moest jobkes maken nietwaar.. Teveel bobo"s die men niet aan een deftig moest jobke helpen, te dom om te helpen donderen en nu een ganse organisatie naar de kloten hebben geholpen. zakken zijn wel gevuld.
 • Marcel Willems

  2 jaar geleden
  We hebben nog geen regering maar toch worden de nieuw verkozenen al volop betaald en dienen al voorstellen in .Dat geld en tijd verspillen
 • Jef Lois

  2 jaar geleden
  De overheid heeft het staal opgekuist en verkocht,Sabena opgekuist en de steenkool mijnen opgekuist dat ze nu maar beginnen met het spoor. Opdoeken en naar de privé laten gaan want het heeft nooit gedraaid en het zal nooit draaien.
 • Roger Duyssens

  2 jaar geleden
  Het is geen taboe om een hereniging te bespreken, maar het is duidelijk tegen het principe van de vrije markt. Het is de bedoeling dat het spoor zoals het autostradenetwerk beschikbaar is voor iedere gebruiker. Het pendel en personenvervoer blijft de grootste opdracht maar er moet ook veel meer ruimte vrijkomen voor goederen transport. Maar als twee honden willen vechten om de voornaamste te zijn krijg je garantie problemen.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"