De broer van Anna vond het lichaam van zijn 58-jarige zus dinsdag in haar huis in Tolox, een gemeente in Malaga.
Volledig scherm
De broer van Anna vond het lichaam van zijn 58-jarige zus dinsdag in haar huis in Tolox, een gemeente in Malaga. © RV

Belgische vrouw (58) vermoord in Spanje: hoofdverdachte opgepakt in Tubeke na rit van meer dan 2.000 kilometer

De politie heeft de hoofdverdachte opgepakt in de zaak van de vermoorde Belgische vrouw in Spanje. Dat bevestigt het parket van Waals-Brabant aan onze redactie. De verdachte werd in Tubeke (Waals-Brabant) ingerekend. De man wordt verdacht van de moord op de 58-jarige Anna. Zij werd eerder deze week door haar broer dood aangetroffen in Tolox, in de buurt van Malaga.

4 reacties

 • Jan Vanachter

  2 jaar geleden
  Als je met een gestolen geseinde wagen 2100 km kan rijden en twee grenzen kunt passeren zonder opgemerkt te worden moet het voor IS-strijders ook niet moeilijk zijn om terug naar België te keren. Ik voel me echt wel veilig.
 • Toon Van Kerckhove

  2 jaar geleden
  Beste Jonas, op de grenzen tussen de Schengenlanden staat niemand te controleren. Alleen de grenzen met Zwitserland worden streng bewaakt. Ik kan niet tellen hoeveel keer ik mijn koffer al heb moeten leegmaken aan de grenzen tussen CH en I of Fr. Na de aanvallen in Parijs waren er grenscontroles in Lille en ook in Alsace (Comtoise) maar sinds een aantal maanden zijn die controles ook opgeheven. Niet nodig waarschijnlijk.
 • Roger Rymen

  2 jaar geleden
  De hoeveelste vrouw die dit jaar vermoord wordt? Ik ben beschaamd om in dergelijke 'beschaafde' cultuur te leven.
 • eduard janssens

  2 jaar geleden
  Iemand vermoorden in zijn slaap hoe laf moet je dan zijn!!
 1. Vier inzittenden die overleden nadat auto in Leie belandde zijn vermoedelijk een koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije
  Play
  Gent

  Vier inzitten­den die overleden nadat auto in Leie belandde zijn vermoede­lijk een koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije

  De vier inzittenden van de wagen die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven kwamen nadat het voertuig in het water belandde aan de Huidevetterskaai in Gent, zijn vermoedelijk van Slovaakse afkomst. Dat blijkt uit het onderzoek van de lokale politie en het Oost-Vlaamse parket. Eén van de inzittenden, een 33-jarige Slovaak, stond ingeschreven in Gent. Ook zijn vriendin van 35 zat dus in de wagen. “Waarom ze in een wagen met Franse nummerplaat reden, wordt nog onderzocht.”
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Anuna De Wever op klimaatmars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”
  Play

  Anuna De Wever op klimaat­mars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”

  Jongeren van over de hele wereld komen vandaag samen om te staken voor het klimaat. Ook in Gent roept klimaatbeweging Youth For Climate jongeren op om op straat te gaan, en dit tijdens de schooluren. “Want als politici hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan moeten wij het doen”, staat er te lezen op hun Facebookpagina. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het ‘klimaatspijbelen’ te bestempelen als een ongewettigde aanwezigheid. “De vraag is niet: spijbelen we of niet. De vraag is: nemen we onze toekomst nog serieus?”, zei boegbeeld Anuna De Wever bij HLN LIVE.