De Belg Vincent Germyns, CEO van Binckbank, heeft aan het personeel zijn excuses overgemaakt.
Volledig scherm
De Belg Vincent Germyns, CEO van Binckbank, heeft aan het personeel zijn excuses overgemaakt. © Belga

Belgische topman BinckBank door het stof na racistische opmerking over zwarte vrouwen

De topman van de Nederlandse onlinebeleggingsbank BinckBank, de Belg Vincent Germyns, heeft aan het personeel van de bank excuses overgemaakt na een racistische en seksistische opmerking. Dat schrijft ‘Het Financieele Dagblad’.

34 reacties

  • Anne Geerts

    3 jaar geleden
    Toch opvallend dat veel mensen hieronder die vinden dat dit soort grappen kan, de meeste mannen zijn. Als vrouw vind je dit allemaal niet zo grappig!
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 jaar geleden
    4 jaar geleden en nu wordt de ongepaste uitspraak een probleem? Is t niet beter ineens eerlijk te zeggen dat hij uit het bedrijf moet opstappen omdat er een nieuwe topman klaar staat voor zijn job?
  • Roeland Kenis

    3 jaar geleden
    Ik voel me heel erg gekwetst, ik rij namelijk met een zwarte Skoda. Aangezien het tijdens een uitje van het management was in 2016, lijkt dit me eerder een manier om goedkoop van hem af te geraken. Als je iets een probleem vindt, meld dit dan onmiddellijk. Niet pas als het jou goed uitkomt. Hoogst waarschijnlijk zit er geen zwarte vrouw in het management en hebben de aanwezigen goed gelachen op dat moment. Ik keur zijn uitspraak niet goed, laat dat duidelijk zijn.
  • Yann Bastiaans

    3 jaar geleden
    Ben al een eind geleden uit BinckBank. Vragen onder het mom van anti-fraude over wie mijn werkgever, mijn baas, mijn functie, mijn totale beschikbare vermogen voor beleggingen enz... zijn, zijn een inbreuk op mijn privacy. Daarop besloot BinckBank mijn rekening te blokkeren. Ben dus overgestapt naar een ander platform die je respectvol behandelt.
  • Patrick Tamsyn

    3 jaar geleden
    Decennia lang hebben we gevochten voor een samenleving waarin vrijheid van meningsuiting het belangrijkste goed was. De nieuwkomers, hierin gesteund door de geitenwollen sokkenaanhangers hebben ervoor gezorgd dat er van dit belangrijke element binnen onze cultuur vrijwel niets meer overgebleven is.
  1. Scholen schrappen Romereis wegens te duur: “950 euro voor 5 nachten, ik voelde eerlijke schaamte om daar reclame voor te maken”
    PREMIUM
    15

    Scholen schrappen Romereis wegens te duur: “950 euro voor 5 nachten, ik voelde eerlijke schaamte om daar reclame voor te maken”

    Scholen annuleren hun traditionele laatstejaarsreis in de paasvakantie omdat die te duur is geworden. “950 euro voor vijf nachten Rome. Daar voel ik me zelf niet comfortabel bij, hoe jammer het ook is”, zegt Jo Beelen, directeur van het Sint-Pieterscollege in Leuven. “Er was ook al langer kritiek op de vliegreis, want we hebben veel leerlingen die ten tijde van de klimaatmarsen meeliepen.”
  2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
  3. Vrouw uit Brussel woedend na incident in toilet Efteling: “We gaan er nooit meer naartoe”

    Vrouw uit Brussel woedend na incident in toilet Efteling: “We gaan er nooit meer naartoe”

    Een vrouw uit Brussel is woedend op de Efteling na een incident in de toiletten van het pretpark. Omdat haar 8-jarig zoontje de toegang werd geweigerd, ontstond ruzie met een toiletdame. “Ik werd racistisch en vernederend behandeld”, zegt Liza. De zaak escaleerde en ze moest de nacht doorbrengen in een politiecel. “We gaan er nooit meer naartoe.” Efteling beweert dat de situatie niet overeenstemt met wat op Facebook wordt geschetst.
  1. Luc Bellings woont nu in Spanje, maar keert nog vaak terug naar ons land: “Op de Markt in Brugge ligt het ene bedrieglijke kot naast het andere”
    PREMIUM
    8

    Luc Bellings woont nu in Spanje, maar keert nog vaak terug naar ons land: “Op de Markt in Brugge ligt het ene bedrieglij­ke kot naast het andere”

    “Aan de Belgische kust is het beter tafelen dan aan de Costa Blanca.” Zeg dat zelfs Luc Bellings (58) het gezegd heeft. En hij kan het weten. Sinds hij zijn Hasseltse sterrenzaak sloot, verhuisde hij naar het Spaanse Alicante om er een fietsenzaak op te starten. Al blijft hij wél naar ons land terugvliegen om in zijn gevreesde stijl restaurants te recenseren en nu voor de tweede keer ‘De beste brasserieën aan de Belgische kust’ te bundelen: “Tien jaar geleden zou zo’n gids nog onmogelijk zijn geweest. Ik zou nooit voldoende goede brasserieën hebben gevonden.”
  2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.