ANP
Volledig scherm
© ANP

Belgische stroomprijs op twee na duurste van Europa

De Belgische stroomprijs is nog altijd bij de duurste in de Europese Unie. Alleen Duitse en Deense gezinnen betalen meer voor hun elektriciteit dan de Belgen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat over de eerste helft van 2021.

40 reacties

 • tim peeters

  1 jaar geleden
  Al die regeringen moeten in leven gehouden worden daarin zyn wij uniek te noemen
 • Vloebergs Jan

  1 jaar geleden
  Taksen, btw, belastingen, RSZ, ,...we zijn koploper van de wereld en maken nog steeds hopen schulden.
 • René Janssen

  1 jaar geleden
  zet er ook bij dat in andere landen niet zo een hoge personen belasting aangesmeerd wordt, neem alle punten erbij en Belgie is gewoonweg het duurste om in te leven, land van gestripte burgers, met de hoogste staats schulden en triestigste beleid van allemaal . Ze weten waar het aan ligt maar doen er niets aan,
 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  Gert De Vries: jij krijgt dezelfde stroom als alle andere gezinnen. Het enige verschil is dat er met de zogenaamde 'groene stroom' meer gefoefeld kan worden door de producent om aan subsidies te geraken.
 • Lisette Theunis

  1 jaar geleden
  De nieuwe gascentrales zullen niet zorgen voor lagere energietarieven. Niet enkel de zeer hoge gasprijs en bijhorende lasagne-taksen zullen onze toekomstige stroomfactuur gaan bepalen., maar ook de steeds hogere emissierechten. Om het klimaat te redden zullen CO2-prijzen van 100-120... euro /ton nodig zijn, voor bedrijven en voor de burgers waardoor niet enkel onze energiefactuur zeer duur dreigt te worden, maar ook het transport, de landbouw, het voedsel en al de consumenten goederen.