ANP
Volledig scherm
© ANP

Belgische stroomprijs op twee na duurste van Europa

De Belgische stroomprijs is nog altijd bij de duurste in de Europese Unie. Alleen Duitse en Deense gezinnen betalen meer voor hun elektriciteit dan de Belgen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat over de eerste helft van 2021.

38 reacties

 • René Janssen

  1 maand geleden
  zet er ook bij dat in andere landen niet zo een hoge personen belasting aangesmeerd wordt, neem alle punten erbij en Belgie is gewoonweg het duurste om in te leven, land van gestripte burgers, met de hoogste staats schulden en triestigste beleid van allemaal . Ze weten waar het aan ligt maar doen er niets aan,
 • Yvan Lissens

  1 maand geleden
  Gert De Vries: jij krijgt dezelfde stroom als alle andere gezinnen. Het enige verschil is dat er met de zogenaamde 'groene stroom' meer gefoefeld kan worden door de producent om aan subsidies te geraken.
 • Lisette Theunis

  1 maand geleden
  De nieuwe gascentrales zullen niet zorgen voor lagere energietarieven. Niet enkel de zeer hoge gasprijs en bijhorende lasagne-taksen zullen onze toekomstige stroomfactuur gaan bepalen., maar ook de steeds hogere emissierechten. Om het klimaat te redden zullen CO2-prijzen van 100-120... euro /ton nodig zijn, voor bedrijven en voor de burgers waardoor niet enkel onze energiefactuur zeer duur dreigt te worden, maar ook het transport, de landbouw, het voedsel en al de consumenten goederen.
 • Gustaaf Van looy

  1 maand geleden
  Normaal staan we op top 1 met alles. Nu 2 de we gaan er op vooruit 😂
 • Lisette Theunis

  1 maand geleden
  Slechts zilver. Vanaf volgend jaar krijgen we de slimme capaciteitstarieven erbij. Dat betekent dat de regering het goud gaat binnenhalen.
 1. Infectioloog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

  Infectio­loog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

  De werkdruk voor ziekenhuizen wordt alsmaar groter in deze vierde coronagolf en dat leidt soms tot moeilijke situaties voor de artsen. In het Universitair Ziekenhuis in Gent is gisteravond een coronapatiënt terug naar huis gestuurd omdat er nog plaats vrijgehouden moest worden voor andere patiënten die mogelijk nog zieker waren. “Alles verliep veilig en de patiënt kan thuis opgevolgd worden, maar in de ideale omstandigheden had ik die persoon nog één tot twee dagen in observatie willen houden, maar dat kon nu niet”, vertelt infectioloog Steven Callens onze redactie.