IS-strijdsters Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25).
Volledig scherm
IS-strijdsters Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25). © RV

Belgische staat moet IS-strijdsters en hun 6 kinderen repatriëren

De Brusselse kortgedingrechter heeft vandaag beslist dat de zes kinderen van IS-strijdsters uit Borgerhout, Tatiana Wielandt (26) en Bouchra Abouallal (25), naar België gerepatrieerd moeten worden. De moeders zitten met hun kinderen vast in het Koerdische kamp Al-Hol.

90 reacties

 • Maurice Keukelaers

  3 jaar geleden
  Ik stel mij ook de vraag of er vanuit de EU een reactie zal komen op deze beslissing. De EU moeit zich constant met futiliteiten zoals o.a. de manier waarop wij Belgen onze frieten bakken. Hier gaat het om iets fundamenteels, mensen die zich met terrorisme hebben ingelaten terughalen binnen de grenzen van de EU. Het eerste heeft geen impact op andere landen, het tweede mogelijk wel.
 • anna vandenberg

  3 jaar geleden
  De rechter wordt betaald door mensen die zich aan alle verplichtingen houden aan de Belgische staat en hij lacht hen uit in hun gezicht. De families worden nooit gewezen op de wreedheden die hun kinderen begaan hebben, integendeel ze worden nog opgevoerd in de media alsof ze slachtoffer zijn. Een ding schatten ze verkeerd in de mensen die vroeger heel loyaal voor de multiculturele samenleving beginnen zich zorgen te maken over de toekomst van hun kinderen.
 • Maurice Keukelaers

  3 jaar geleden
  De Belgische Staat, dat zijn wij dus allemaal, kan tegen deze uitspraak in beroep gaan. Als zij de overgrote meerderheid van de bevolking wil vertegenwoordigen, moet er in beroep gegaan worden. Het is al erg genoeg dat een of ander gefrustreerd rechtertje zijn middelvinger naar ons opgestoken heeft.
 • Jennifer Peeters

  3 jaar geleden
  Dit is inderdaad een kaakslag voor de Belgen. Trouwens, hoe kunnen die vrouwen die dure advocaat Walter Damen betalen? Of moet de gemeenschap daar weeral voor opdraaien.
 • Gustaaf S

  3 jaar geleden
  Het spijtige van al die rechtelijke zaken is,dat als de rechter zijn uitspraak heeft gedaan voor hem de kous af is. Ze hebben nadien niets van verantwoordelijkheid meer,dus voor hun is het zelfde wat nadien gebeurt.
 1. Rechter beslist: twee kinderen van IS-strijdster in Turkije moeten reisdocumenten naar België krijgen

  Rechter beslist: twee kinderen van IS-strijdster in Turkije moeten reisdocu­men­ten naar België krijgen

  De Belgische staat moet de twee kinderen van Syriëstrijdster Amina Ghezzal reisdocumenten bezorgen, zodat de kinderen naar ons land kunnen terugkeren. Dat heeft de Brusselse kortgedingrechter beslist. De twee meisjes van 2 en 4 jaar oud verblijven momenteel bij een tante in Turkije. Omdat ze niet over identiteitsdocumenten of een geboorteakte beschikken, kunnen ze niet zomaar naar België komen.
 2. Hoe voorkom je dat jouw kind online met verkeerde mensen omgaat? “Léér hen kritisch te zijn”
  PREMIUM

  Hoe voorkom je dat jouw kind online met verkeerde mensen omgaat? “Léér hen kritisch te zijn”

  “Ik maakte een profiel aan op Bullchat, en binnen de vijf minuten had ik honderd berichten van pedofielen in mijn inbox zitten. Op een publieke website, die voor iedereen toegankelijk is.” Dat zegt Sven van der Meulen, de Nederlandse undercoverjournalist die samen met HLN.be en Het Laatste Nieuws de 51-jarige Vlaamse acteur op het spoor kwam die naar eigen zeggen al een vijftal minderjarigen heeft misbruikt. Hoe kan je als ouder voorkomen dat ook jouw kind op het internet in contact komt met mensen met slechte bedoelingen?