Nafi Thiam, Nina Derwael, Wout van Aert, Bashir Abdi en Matthias Casse pakten allen een medaille op de Olympische Spelen in Tokio.
Volledig scherm
Nafi Thiam, Nina Derwael, Wout van Aert, Bashir Abdi en Matthias Casse pakten allen een medaille op de Olympische Spelen in Tokio. © BELGA/Photo News

Belgische sportsector genereert 9,43 miljard euro op jaarbasis

De sportsector in België genereert jaarlijks 9,43 miljard euro en stelt 122.240 personen tewerk. Dat blijkt dinsdag uit een gezamenlijk rapport van Sport Vlaanderen en de Franstalige sportinstantie Adeps.

11 reacties

 • Jozef Vermeulen

  5 maanden geleden
  Hoeveel miljarden subsidies krijgen ze?
 • peter destoop

  5 maanden geleden
  het zal wel een win/verlies situatie zijn. Win voor de sporters, verlies voor de belastingbetaler. Schrijf eens artikel hoeveel de sport dan kost. Uw balans staat zeker in het rood.
 • Peter De Coninck

  5 maanden geleden
  Weer een broodje aap om ons te doen geloven dat al die subsidies voor sport, en de gereduceerde RSZ belangrijk is. Wanneer worden de journalisten hier eindelijk eens wat kritischer en ga serieus onderzoek doen. Hoeveel kost ons een voetbalmatch aan opgeroepen politieeenheden? Hoeveel kost het ons aan kapot geslagen gemeenschaps materiaal?
 • Marc Van der Vloedt

  5 maanden geleden
  Genereren, geld (rond)pompen, doorstorten (liefst offshore en in andere vreemde vennootschapsconstructies, allemaal termen om het gepeupel te kalmeren, makke Vlamingen te conditioneren en dit om het politieke, ambtelijke en het ultra liberaal apparaat te onderhouden en vooral NIET te raken aan hun privileges.(van % indexen, vroege pensionering, belastingvoordelen of belastingvrije "lonen" en onkostennota's die een ander bekostigt ) en...gelukkig hebben ze geen kritische journalisten.
 • Norbert Bauwens

  5 maanden geleden
  Moesten die schatrijke sporters dan nog in dezelfde mate belast worden dan een werknemer dan zou de staat en dus wij er ook nog iets aan hebben. Schande dat er voetbalstampers zijn die € 650.000 per week verdienen en minder betalen dan een kuisvrouw die 38 uur per week hard moet werken.