Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Belgische schatkist houdt kater over aan accijnsverhoging voor alcohol

De accijnsverhoging op alcoholhoudende drank werkt drie jaar na de invoering nog altijd contraproductief. "Tussen 2016 en 2018 zijn er wel 135 miljoen euro aan extra accijnsinkomsten geïnd, maar de overheid blijft met een verlies van 91 miljoen achter", klinkt het bij sectororganisatie Vinum et Spiritus. Dat berichten de kranten van Mediahuis.

56 reacties

 • Harley Vrienden Knokke

  2 jaar geleden
  De politiekers die dit beslist hebben en hier verbrand zijn, vertrekken toch naar Europa, om daar verder hun zakken te vullen..
 • Anne Callebaut

  2 jaar geleden
  Doe gewoon elke maand een uitstap over de grens en het brengt je geld op. ZEKER DOEN.
 • Willy Masson

  2 jaar geleden
  Ik koop veel in Nederland en tank er ook nog eens en bespaar duizenden euro’s .
 • Pieter De Ruyter

  2 jaar geleden
  Tja,vroeger ging ik 2x per jaar naar de Auchan in Ronq.Nu om de 4 a 5 weken,ondertussen breng je naast sterke drank en cola ook kaas,brood,charcuterie en vis mee.Ondertussen vul je je kar met fruit en groenten die evenveel kosten als hier,maar ja als je er eenmaal bent ... .De parking is er dan ook met 30% Belgische wagens gevuld.
 • Dirk Vregels

  2 jaar geleden
  Het aantal parlementariers dat de laatste paar jaren met pensioen gaat stijgt zeer snel en de bijbehorende kosten dus ook en daar zit de "bottleneck" van zoveel regeringen te hebben. Eerst vertrokken de multinationals dus vielen er inkomsten weg nu kopen burgers massaal over de grens en vallen die inkomsten naar nul.