Een zorgkundige in Napels met een dosis van het AstraZeneca-vaccin.
Volledig scherm
Een zorgkundige in Napels met een dosis van het AstraZeneca-vaccin. © EPA

“Belgische regering wist van risico's in EU-contract met AstraZeneca”

De Europese Unie had kunnen weten dat het moeilijk was vaccinfabrikant AstraZeneca aan zijn afspraken te houden. De regering De Croo was gewaarschuwd dat het voorgestelde contract de EU weinig in handen gaf om tijdige levering van de coronavaccins af te dwingen, maar meende dat het al te laat was om die waarschuwing door te geven. Dat staat volgens Knack en nieuwsplatform Politico in documenten die ze hebben opgevraagd.

51 reacties

 • Marcel Willems

  1 jaar geleden
  velen bekritiseren de regering maar vergeten dat we zes regeringen hebben en 9 ministers van gezondheidDan hebben we ministers die ja knikken als de club vergadert en de dag nadien het tegenovergestelde verklaren in de pers .Ook heb ik de opostie partijen nog niets opbouwend horen zeggen .Dus waarom nieuwe verkiezingen ?Ja naar één federale regering is de enige oplossiong
 • eric van der jeugdt

  1 jaar geleden
  wij worden bedrogen en belogen in deze vaccinatie dictatuur.
 • linda Hofkens

  1 jaar geleden
  wees blij dat ze niet (meer) leveren. We hebben in Puurs in Vlaanderen een grote farmaceut Pfizer met een zeer goed vaccin en leveren stipt. Dus wat is nu probleem? AZ laten voor wat het is en weiger de leveringen of verkoop verder zoals Nederland en andere doen, of schenk ze weg.. Maar ons belastinggeld verkwanselen aan een vaccin waar geen vertrouwen in is dat is er over. Nogmaals waarom hebben we geen keuze?? Er is onder de bevolking nu al afgunst owv het vaccin. Iedereen wil pfizer.
 • Gilbert Vermeersch

  1 jaar geleden
  Ze, dus ook deze regering, wisten ervan maar dachten dat het volk dat niet moet weten, ze zouden toch maar panikeren dachten de “leiders” Halo De Croo en VDB.
 • Jan Van Bavel

  1 jaar geleden
  Dat zijn de regeringen, veel blaten en verder niks doen.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Gilkinet pleit voor veel hogere boetes voor zeer ernstige snelheidsovertredingen, krijgt steun van Vias
  18

  Gilkinet pleit voor veel hogere boetes voor zeer ernstige snelheids­over­tre­din­gen, krijgt steun van Vias

  Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil dat de straffen voor snelheidsovertredingen meer in verhouding staan tot de ernst van de overtredingen en het risico voor andere weggebruikers, zeker de meest kwetsbare. Vias, het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid, is gewonnen voor het voorstel en ook Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) is het voorstel genegen.