Een zorgkundige in Napels met een dosis van het AstraZeneca-vaccin.
Volledig scherm
Een zorgkundige in Napels met een dosis van het AstraZeneca-vaccin. © EPA

“Belgische regering wist van risico's in EU-contract met AstraZeneca”

De Europese Unie had kunnen weten dat het moeilijk was vaccinfabrikant AstraZeneca aan zijn afspraken te houden. De regering De Croo was gewaarschuwd dat het voorgestelde contract de EU weinig in handen gaf om tijdige levering van de coronavaccins af te dwingen, maar meende dat het al te laat was om die waarschuwing door te geven. Dat staat volgens Knack en nieuwsplatform Politico in documenten die ze hebben opgevraagd.

51 reacties

 • Marcel Willems

  2 weken geleden
  velen bekritiseren de regering maar vergeten dat we zes regeringen hebben en 9 ministers van gezondheidDan hebben we ministers die ja knikken als de club vergadert en de dag nadien het tegenovergestelde verklaren in de pers .Ook heb ik de opostie partijen nog niets opbouwend horen zeggen .Dus waarom nieuwe verkiezingen ?Ja naar één federale regering is de enige oplossiong
 • eric van der jeugdt

  2 weken geleden
  wij worden bedrogen en belogen in deze vaccinatie dictatuur.
 • linda Hofkens

  2 weken geleden
  wees blij dat ze niet (meer) leveren. We hebben in Puurs in Vlaanderen een grote farmaceut Pfizer met een zeer goed vaccin en leveren stipt. Dus wat is nu probleem? AZ laten voor wat het is en weiger de leveringen of verkoop verder zoals Nederland en andere doen, of schenk ze weg.. Maar ons belastinggeld verkwanselen aan een vaccin waar geen vertrouwen in is dat is er over. Nogmaals waarom hebben we geen keuze?? Er is onder de bevolking nu al afgunst owv het vaccin. Iedereen wil pfizer.
 • Gilbert Vermeersch

  2 weken geleden
  Ze, dus ook deze regering, wisten ervan maar dachten dat het volk dat niet moet weten, ze zouden toch maar panikeren dachten de “leiders” Halo De Croo en VDB.
 • Jan Van Bavel

  2 weken geleden
  Dat zijn de regeringen, veel blaten en verder niks doen.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op