De ouders en het broertje van Madwa.
Volledig scherm
De ouders en het broertje van Madwa. © Photo News

Belgische rectoren vragen in open brief aan Michel definitieve regularisatie van het gezin van Mawda

In een open brief aan premier Charles Michel ondersteunen de rectoren van de Belgische universiteiten de vraag om het gezin van Mawda definitief te regulariseren, zodat ze om humanitaire redenen in ons land kunnen verblijven. De rectoren drukken ook hun bezorgdheid uit over het huidige klimaat rond migranten.

76 reacties

 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  Politici, hoogleraren en rectoren, allemaal met een universitaire opleiding maar ze begrijpen het allemaal maar pas als het te laat is zoals we kunnen nagaan in de geschiedenis.
 • anna vandenberg

  3 jaar geleden
  Jos Dirikx, ze proberen verantwoordelijkheid te nemen van uit hun ivoren toren, maar niet aan hun comfortabel leventje raken. Iemand met een groot gewaarborgd inkomen kan menselijk praten en een ander stigmatiseren en polariseren, maar wij moeten rondkomen met een klein werknemers pensioen. De miserie is niet de verantwoordelijkheid van de kleine man, maar van de grootverdieners die op alle vlakken het beleid bepaald hebben en bepalen waaronder ook rectoren.
 • Tom Faes

  3 jaar geleden
  Weten onderstaande negatievelingen ook dat Francken enige tijd geleden een vliegtuig met tweehonderdvijftig ( christelijke) vluchtelingen naar hier gehaald heeft ?? Als jullie dat weten dan zullen er deze drie ook wel bij kunnen zeker
 • bob jansens

  3 jaar geleden
  aan Leo Verbeek, volledig mee eens dat deze rectoren dan zelf maar voor alle kosten moeten opdraaien, en niet te vergeten ook op draaien voor alle kosten voortvloeiend uit de op regularisatie volgende gezinsherenigingen... 't zal rap stil zijn in de ivoren torentjes van de rectoren...
 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  En maar leuteren en allemaal op kosten van de maatschappij. Nog niet ondervonden, heren rectoren dat de tolerantie er bij een groot deel van de autochtone bevolking op is.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen