Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Photo News

Belgische postzegels bij de duurste van Europa, en prijs zal weer stijgen

Postzegels zijn in België opvallend duur in vergelijking met elders in Europa. Dat blijkt uit een jaarlijkse monitoring van regulator BIPT. Alleen in Denemarken, Italië, Finland en Frankrijk is het duurder om een standaardbrief te versturen. En op 1 januari gaan de prijzen opnieuw fors omhoog.

8 reacties

 • Joan Lute

  2 jaar geleden
  Is België niet op alle vlakken het duurste ? Politici praten soms over sparen naast besparen maar welke mens met een gemiddeld inkomen kan nog één cent op einde maand overhouden ? Wanneer je van een invalidenuitkering moet leven moet je almaar vaker verzuimen eten te kopen omdat almaar gezondheidzorgen ook niet meer vergoed worden
 • walter De Witte

  2 jaar geleden
  Dat ze eerst eens de brieven leveren. In Belgie kan iedere firma ineens opslaan. De lonen worden echter niet geïndexeerd.
 • Yvan Lissens

  2 jaar geleden
  Steeds meer aanrekenen voor een slechtere dienstverlening. Als een zelfstandige dit zou doen dan staat hij morgen op 't straat, de post komt ermee weg. Hoog tijd dat het monopolie voor brievenbezorging doorbroken wordt zodat dit flagrant machtsmisbruik gestopt kan worden.
 • Gaston Miar

  2 jaar geleden
  Dit land is op alle vlakken bij de duurste van de EU.
 • RONNY DE PETTER

  2 jaar geleden
  Ik heb mijn postzegel abonnement opgezegd wegens duurder en duurder.
 1. Wisselvallige dag met nog steeds kans op regen en onweersbuien

  Wisselval­li­ge dag met nog steeds kans op regen en onweersbui­en

  Vandaag is het eerst nog zwaarbewolkt en grijs maar geleidelijk wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft een groot deel van de dag droog maar op het einde van de namiddag neemt de kans op regen- en onweersbuien in het zuidoosten van het land toe. De maxima schommelen tussen 19 graden aan de kust en 26 graden in het oosten van het land. De wind waait eerst matig uit het zuidwesten, later zwak veranderlijk en matig uit noord tot noordwest in de noordwestelijke helft van het land. Dat meldt het KMI.
 2. Twintig procent van de priorbrieven valt te laat in de brievenbus

  Twintig procent van de priorbrie­ven valt te laat in de brievenbus

  Bijna twintig procent van de priorbrieven valt te laat in de bus. Dat blijkt uit een experiment van de Inspecteur op Radio 2. Een team van de Inspecteur verstuurde zondag 200 brieven vanuit achttien locaties. 100 brieven kregen een priorzegel, 100 andere een non-priorzegel. Achttien van de priorbrieven viel te laat in de bus. Bij de non-priorbrieven gaat het om 14 procent. Dat strookt niet met de beloftes van bpost.